Beleid ter voorkoming van kansspelgerelateerde criminaliteit

 

 

Om fraude te voorkomen, voeren wij een cliëntenonderzoek uit met betrekking tot nieuwe en bestaande klanten. Wij identificeren klanten aan de hand van o.a. (een kopie van) een geldig identiteitsbewijs, verifiëren het identiteitsbewijs op echtheidskenmerken en geldigheid en kennen een risicoprofiel aan elke klant toe. Als het risicoprofiel daartoe aanleiding geeft, voeren wij een verscherpt cliëntenonderzoek uit. Voor inschrijving screenen wij klanten aan de hand van sanctielijsten en stellen wij vast dat de tenaamstelling van de tegenrekening overeenkomt met de identiteit van de klant.

 

Om witwassen te voorkomen, monitoren wij alle transacties en melden wij ongebruikelijke transacties bij de Financial Intelligence Unit - Nederland.

 

Om de integriteit bij weddenschappen te bewaken, werken wij samen met organisaties die werkzaam zijn op het gebied van de integriteit van sport Win nauwe samenwerking met onze sportsbook provider Kambi. Verder treffen wij maatregelen tegen belangenverstrengeling en misbruik van voorkennis. Voorafgaand aan, tijdens en na een weddenschap vindt er een identificatie, analyse en evaluatie van risico’s plaats ten aanzien van de bij de weddenschappen betrokken wedstrijden. Bij een verhoogt risico op matchfixing, sluiten wij de relevante wedstrijden, competities, gebeurtenissen en/of personen uit van weddenschappen of deelname daaraan.