BUNDESLIGA VOORBESCHOUWING

 

De Bundesliga wordt hervat en er staan meteen twee fraaie wedstrijden op het programma. In dit artikel lees je de voorbeschouwing op de wedstrijden:

 

  • Bayern München vs. RB Leipzig
  • Borussia Dortmund vs. Bayer Leverkusen

 

BAYERN MÜNCHEN VS. RB LEIPZIG: ZATERDAG 5 FEBRUARI OM 18:30

 

Bayern München is aan een indrukwekkende doelpuntenreeks bezig. Inmiddels heeft der Rekordmeister namelijk al 67 duels achter elkaar in de Bundesliga gescoord, een serie die begon na het 0-0 gelijkspel tegen RB Leipzig in februari 2020. De wedstrijd tegen Leipzig kan een bijzondere worden voor Manuel Neuer. De doelman heeft tot nu toe 309 van zijn 457 duels in de Bundesliga gewonnen. Bij een volgende overwinning evenaart Neuer het record van voormalig keeper Oliver Kahn van meeste zeges van een speler in de Bundesliga (310 in 557 duels).

 

RB Leipzig zal met knikkende knieën afreizen naar Zuid-Duitsland. De club heeft namelijk slechts 1 van de laatste 11 competitiewedstrijden tegen Bayern München gewonnen. De laatste zege op Bayern dateert uit maart 2018, een 2-1 thuisoverwinning. Wel kan Leipzig vertrouwen putten uit de topreeks uit januari, met 3 competitiezeges en een 2-0 winst tegen Rostok in de Duitse beker. Weet Leipzig de goede serie voort te zetten tegen de koploper? 

BORUSSIA DORTMUND VS. BAYER LEVERKUSEN: ZONDAG 6 FEBRUARI OM 15:30

 

Borussia Dortmund is op dreef in de laatste 6 thuiswedstrijden tegen Bayer Leverkusen. Er werd namelijk 6 keer op rij gewonnen van de streekgenoot. Veel ogen zullen opnieuw gericht zijn op Erling Braut Haaland. De Noorse spits wist in de afgelopen twee confrontaties met die Werkself 2 keer het net te vinden. Als Haaland opnieuw 2 keer zal scoren tegen Leverkusen, is hij de 1e speler in de geschiedenis van de Bundesliga die dit in 3 opeenvolgende ontmoetingen met Leverkusen heeft bewerkstelligd.

 

Leverkusen, de nummer 3 van de Bundesliga, is sinds de jaarwisseling nog ongeslagen. De ploeg van trainer Gerardo Seoane speelde gelijk tegen Union Berlin en wist te winnen van Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg. Traditiegetrouw heeft Leverkusen het wel altijd lastig tegen Dortmund. Alleen tegen Bayern München (51) heeft die Werkself vaker verloren in de Bundesliga dan BVB (34). Weet Leverkusen de sterke reeks vol te houden of gooit Haaland roet in het eten?