Na de eerste ronde van de DFB Pokal wordt er vrijdagavond weer afgetrapt in de Bundesliga. In deze voorbeschouwing worden de 3 volgende wedstrijden uitgelicht:

 

  • FC Union Berlin vs. Bayern München
  • Bayer 04 Leverkusen vs. Vfl Wolfsburg
  • Borussia Dortmund vs. FC Köln

 

FC UNION BERLIN VS. BAYERN MÜNCHEN: ZATERDAG 30 OKTOBER OM 15:30

 

Der Rekordmeister gaat op bezoek bij de verassing van de Bundesliga: FC Union Berlin. Union promoveerde in 2019 naar de Bundesliga en staat momenteel 5e in de Bundesliga. FC Bayern München staat op de voor hun gewone eerste plek en scoorde al 33 doelpunten in 9 wedstrijden.

 

Van de 33 werden er 10 gemaakt door Lewandowski. De Poolse spits is met 10 goals en 1 assist betrokken bij 33% van de doelpunten van Bayern München. Lewandowski scoort dit seizoen gemiddeld 1.30 doelpunten per wedstrijd in alle competities

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • ­De laatste 2 onderlinge duels eindigden in een 1-1 gelijkspel
  • Bayern schiet gemiddeld 19 keer per wedstrijd, minstens 3 keer zo veel als elke andere club

 

BAYER 04 LEVERKUSEN VS. VFL WOLFSBURG: ZATERDAG 30 OKTOBER OM 15:30

 

Het trainer loze VFL Wolfsburg reist af naar Leverkusen. Afgelopen zondag werd Mark van Bommel ontslagen nadat er 8 wedstrijden op rij niet werd gewonnen. Bayer 04 Leverkusen won 3 wedstrijden op rij niet. Er werd pijnlijk verloren van Bayern München en vervolgens gelijk gespeeld tegen Real Betis en FC Köln. Beide ploegen snakken dus naar een overwinning.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • VFL Wolfsburg verloor de laatste 3 wedstrijden
  • Bayer 04 Leverkusen behaalde de laatste 3 wedstrijden geen overwinning

 

BORUSSIA DORTMUND VS. FC KÖLN: ZATERDAG 30 OKTOBER OM 15:30

 

Borussia Dortmund is de grootste concurrent van Bayern München in de titelstrijd. Dortmund staat momenteel 1 punt achter op de koploper, maar moet het voorlopig doen zonder topscorer Erling Braut Haaland. De Noor heeft een heupblessure en zal daardoor waarschijnlijk in 2021 niet meer in actie komen. Een groot gemis voor Dortmund, want de spits is bij meer dan de helft van de doelpunten betrokken geweest. Kan Dortmund ook zonder Haaland in de voetsporen van Bayern München blijven?

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • FC Köln kreeg 12 wedstrijden op rij minimaal 1 tegendoelpunt
  • Dortmund schiet gemiddeld 5.7 keer op doel per wedstrijd, waarvan 43.8% in een doelpunt resulteert