Na een Europese ronde waar verschillende Duitse teams in actie kwamen is het nu weer tijd voor een nieuwe speelronde in de hoogste divisie van Duitsland. In deze voorbeschouwing worden de volgende wedstrijden uitgelicht:

 

  • Bayern München vs. SC Freiburg
  • RB Leipzig vs. Borussia Dortmund

 

BAYERN MÜNCHEN VS. SC FREIBURG: ZATERDAG 6 NOVEMER OM 15:30

 

Der Rekordmeister neemt het op tegen SC Freiburg in eigen huis. Bayern München verloor in de eerste 10 wedstrijden dit seizoen slechts 1 keer. Er werden al 38 doelpunten gescoord wat neer komt op een gemiddelde van 3.80 per wedstrijd.

 

SC Freiburg is dit seizoen nog ongeslagen in de Bundesliga. Er werd 6 keer gewonnen en 4 keer gelijkgespeeld, waaronder 2 knappe overwinningen op Wolfsburg en Dortmund. SC Freiburg kreeg dit seizoen pas 7 doelpunten tegen, het minste van alle ploegen in de Bundesliga. Freiburg wist de laatste 10 wedstrijden tegen Bayern niet te winnen, maar wel te scoren. Gaat Freiburg stunten aankomende zaterdag?

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Bayern München verloor 10 wedstrijden op rij tegen Freiburg niet
  • SC Freiburg is als enige club nog ongeslagen in de Bundesliga dit seizoen

 

RB LEIPZIG VS. BORUSSIA DORTMUND: ZATERDAG 6 NOVEMBER 18:30

 

RB Leipzig is dit seizoen enorm wisselvallend. Er werd in de Bundesliga 4 keer gewonnen, 3 keer verloren en 3 keer gelijkgespeeld. Daarmee moet RB Leipzig het voorlopig doen met een 8e plek in de Bundesliga. RB Leipzig verloor haar laatste 5 wedstrijden slechts 1 keer en dit was op bezoek in Parijs.

 

Borussia Dortmund heeft in Europa 2 wedstrijden op rij verloren van Ajax. Maar in de Bundesliga won Borussia Dortmund 7 van de 8 laatste wedstrijden en staat daarmee op 1 puntje achterstand op koploper Bayern München. Dortmund verloor de laatste 8 wedstrijden tegen RB Leipzig niet (4 gewonnen, 4 gelijk).

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Borussia Dortmund verloor de laatste 8 wedstrijden tegen RB Leipzig niet
  • In 4 van de laatste 5 wedstrijden scoorden beide teams en zagen we meer dan 2.5 doelpunten