De hoogst aangeschreven competitie van Duitsland start vrijdagavond in Augsburg. In dit artikel wordt vooruitgeblikt op de volgende 3 wedstrijden:

 

  • FC Augsburg vs. Bayern München
  • Hoffenheim vs. RB Leipzig
  • Borussia Dortmund vs. VFB Stuttgart

 

FC AUGSBURG VS. BAYERN MÜNCHEN: VRIJDAG 19 NOVEMBER OM 20:30

 

Der Rekordmeister gaat op bezoek bij FC Augsburg. De ploeg uit München staat 4 punten los van de nummer 2 op de ranglijst. Augsburg staat met 9 punten op de 16e plaats en het lijkt erop dat de ploeg van Markus Weinzierl moet knokken tegen degradatie dit seizoen.

Voor Bayern München zal de uitstap naar Augsburg een formaliteit worden. Volgende week is er weer Champions League, de verwachting is dan ook dat er een aantal spelers rust gaat krijgen tegen FC Augsburg.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Bayern München verloor 13 wedstrijden op rij niet van FC Augsburg
  • In 5 van de laatste 7 onderlinge duels zagen we beide teams scoren

 

HOFFENHEIM VS. RB LEIPZIG: ZATERDAG 20 NOVEMBER OM 15:30

 

RB Leipzig reist af naar het altijd stugge Hoffenheim. Hoffenheim presteert dit seizoen wisselvallig en staat daarom ook in de middenmoot. Hoffenheim wist dit seizoen nog geen opeenvolgende wedstrijden te winnen.

RB Leipzig begon het seizoen dramatisch met 3 nederlagen in de eerste 4 wedstrijden, maar er werd sinds de derde nederlaag niet meer verloren in de Bundesliga. RB Leipzig zal het dit seizoen moeten doen met de strijd om Europees voetbal. Er zal gewonnen moeten worden van Hoffenheim om aansluiting te houden bij de bovenste 4 plaatsen, die toegang geven tot de Champions League.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • RB Leipzig is al 7 wedstrijden op rij ongeslagen in de Bundesliga
  • In 5 van de laatste 6 onderlinge duels zagen we minder dan 2.5 doelpunten

 

BORUSSIA DORTMUND VS. VFB STUTTGART: ZATERDAG 20 NOVEMBER OM 15:30

 

Zaterdagmiddag wordt in Dortmund de wedstrijd tussen de nummer 2 en de nummer 15 van de Bundesliga gespeeld. Dortmund moet het nog altijd doen zonder superster Haaland. Ondanks dat staat Dortmund op een keurige 2e plaats met 4 punten achterstand op Bayern München. Dortmund speelde als enige ploeg in de Bundesliga nog geen één keer gelijk.

 

Stuttgart is nummer 15 van de Bundesliga en staat daarmee op 1 positie boven de degradatiezone. Er zal dit seizoen gevochten moeten worden tegen degradatie. Stuttgart hoopt 12 december 2020 her te beleven. Er werd toen 1-5 gewonnen op bezoek in Dortmund.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Borussia Dortmund speelde als enige club in de Bundesliga nog geen één keer gelijk
  • In de laatste 10 onderlinge duels zagen we meer dan 2.5 doelpunten