Na een Europese speelronde waarin verschillende Duitse teams in actie zijn gekomen is het nu weer tijd voor de Bundesliga. In dit artikel blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • VfL Wolfsburg vs. Borussia Dortmund
  • Bayern München vs. Arminia Bielefeld
  • RB Leipzig vs. Bayer Leverkusen

 

VfL WOLFSBURG VS. BORUSSIA DORTMUND: ZATERDAG 27 NOVEMBER OM 15:30

 

VfL Wolfsburg verloor afgelopen week voor het eerst sinds de nieuwe trainer Kohfeldt is aangesteld. Dit was in de Champions League tegen Sevilla. In de Bundesliga is Wolfsburg uit het dal gekropen nadat er 5 wedstrijden op rij niet werd gewonnen. Het afscheid van Mark van Bommel pakt dus niet slecht uit voor de Duitsers. 

 

Borussia Dortmund is uitgeschakeld in de Champions League en moet haar Europese avontuur voortzetten in de Europa League. In de Bundesliga staat de ploeg van Marco Rose op de 2e plek op 1 punt verwijderd van koploper Bayern München. Als Dortmund mee wil blijven doen om de titel móét er gewonnen worden van Wolfsburg.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • De laatste 9 onderlinge duels zagen we geen enkele wedstrijd beide teams scoren
  • Borussia Dortmund verloor de laatste 12 onderlinge duels niet van Wolfsburg (6G, 6W)

 

BAYERN MÜNCHEN VS. ARMINIA BIELEFELD: ZATERDAG 27 NOVEMBER OM 18:30

 

Van de 36 wedstrijden tussen Bayern en Arminia heeft Bayern 26 keer gewonnen. Arminia zal hoop moeten putten uit de laatste ontmoeting in februari dit jaar. Op bezoek in München wist Arminia 3 keer te scoren in een puntendeling.

 

Bayern München verloor vorig weekend pijnlijk van FC Augsburg waardoor het de hete adem van Borussia Dortmund in de nek voelt. Der Rekordmeister moet winnen om de voorsprong van 1 punt op Borussia Dortmund te behouden.

 

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Bayern verloor de laatste 9 onderlinge duels niet van Arminia (8W, 1G)
  • In de laatste 12 onderlinge duels kreeg Arminia minimaal 1 tegendoelpunt

 

RB LEIPZIG VS. BAYER LEVERKUSEN: ZONDAG 28 NOVEMBER OM 17:30

 

RB Leipzig won met dikke cijfers (0-5) op bezoek bij Club Brugge in de Champions League. Ondanks het goede resultaat tegen Brugge gaat het verder niet zo goed met Leipzig. In de Champions League is het hoogste haalbare de Europa League en in de Bundesliga moet de club het doen met een 7e plaats op 10 punten achterstand op koploper Bayern München.

 

Met Bayer Leverkusen gaat het beter. Afgelopen donderdag kroonde Bayer Leverkusen zich als groepswinnaar in groep G van de Europa League en in de Bundesliga staat de ploeg van onder meer Daley Sinkgraven op een keurig 4e plek.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels zagen we beide teams scoren, maar minder dan 2.5 doelpunten
  • RB Leipzig is de laatste 6 onderlinge duels ongeslagen tegen Leverkusen