Speelronde 14 van de Bundesliga wordt aankomend weekend gespeeld. De verschillen op de ranglijst komen al langzaam door en er ontstaat een echte top, subtop, middenmoot en degradatiezone. In dit artikel blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • Union Berlin vs. RB Leipzig
  • Dortmund vs. Bayern München

 

UNION BERLIN VS. RB LEIPZIG: VRIJDAG 3 DECEMBER OM 20:30

 

De nummer 6 ontvangt de nummer 8 van de Bundesliga. Union Berlin doet het fantastisch, terwijl RB Leipzig juist tegenvallend presteert. Union Berlin verloor afgelopen weekend met 1-2 van Eintracht Frankfurt, maar staat desondanks nog op een keurige 6e plaats in de Bundesliga. Union Berlin verloor slechts 1 van haar laatste 23 thuiswedstrijden in de Bundesliga (W12, G10), dit was 2-5 tegen Bayern München dit seizoen. Dit was ook de enige keer dat Union Berlin het niet voor elkaar kreeg om een clean sheet te houden in de laatste 5 thuiswedstrijden.

 

RB Leipzig heeft 18 punten uit 13 wedstrijden en heeft daarmee een diepterecord bereikt in een Bundesliga-seizoen. In de voorgaande seizoenen heeft RB Leipzig geen één keer minder dan 25 punten behaald na 13 wedstrijden in de Bundesliga. In seizoen 2020/21 verloor RB Leipzig pas in de 30e wedstrijd haar 5e wedstrijd van het seizoen, in 2019/20 werd er slechts 4 keer in totaal verloren, maar dit seizoen heeft RB Leipzig na 13 wedstrijden al 5 keer verloren.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • RB Leipzig won 9 uitwedstrijden op rij niet in de Bundesliga (3G, 6V)
  • Union Berlin verloor slechts 1 van haar laatste 23 thuiswedstrijden in de Bundesliga

 

DORTMUND VS. BAYERN MÜNCHEN: ZATERDAG 4 DECEMBER OM 18:30

 

Geen andere wedstrijd in de geschiedenis van de Bundesliga is vaker gespeeld dan Borussia Dortmund tegen Bayern München (129 keer). Bayern en Dortmund hebben van alle clubs in Duitsland het meeste van elkaar verloren. Bayern verloor 32 keer van Dortmund en andersom verloor Dortmund 63 keer van Bayern. Het werd 34 keer gelijk.

 

Borussia Dortmund verloor haar 3 laatste thuisduels tegen Bayern München, alleen tegen HSV van 1982 tot 1984 en Juventus van 1993 tot 2015 verloor Borussia Dortmund meer thuisduels op rij, beiden 4.

 

Borussia Dortmund is het seizoen begonnen met 7 gewonnen thuiswedstrijden voor het eerst in de historie van de Bundesliga. Over meerdere seizoenen heeft Dortmund nu 11 thuiswedstrijden op rij gewonnen in de Bundesliga. Met een overwinning op Bayern München evenaren zij hiermee het record van 12 gewonnen thuiswedstrijden op rij uit 1994.

 

Bayern München heeft geen schoon doel gehouden in haar laatste 9 uitwedstrijden in de Bundesliga. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2010/11, toen stond de teller op 13 en werd Louis van Gaal ontslagen.

 

Ondanks Bayern weinig clean sheets weet te houden, is het voor Bayern met 31 punten het beste seizoen na 13 wedstrijden sinds 2015/16. Toen had Bayern onder leiding van Pep Guardiola 37 punten na 13 wedstrijden.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Dortmund is 11 thuiswedstrijden op rij ongeslagen in de Bundesliga
  • Haaland behaalde zondag als jongste speler ooit de 50 doelpunten in de Bundesliga
  • Lewandowski scoorde tegen geen andere club vaker dan tegen Borussia Dortmund (26)