Ook in de Bundesliga kunnen alle clubs de volledige focus op de competitie gooien. In dit artikel blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • Bayern München vs. Mainz
  • VFL Bochum vs. Borussia Dortmund
  • RB Leipzig vs. Borussia Mönchengladbach

 

BAYERN MÜNCHEN VS. MAINZ: ZATERDAG 11 DECEMBER OM 15:30

 

Der Rekordmeister won afgelopen week gemakkelijk van Barcelona waardoor de volle punten zijn behaald in de groepsfase. In de Bundesliga staat Bayern 4 punten voor op nummer 2 Borussia Dortmund. Het gaatje is al geslagen en Bayern kan zich gaan toewerken naar het 32e landkampioenschap. De overwinningen heeft Bayern München grotendeels te danken aan het aanvalsduo Lewandowski en Müller. Lewandowski is dit seizoen al goed voor 16 doelpunten, Müller is dit seizoen al goed voor 11 assists.

 

Mainz doet het niet slecht. Vorig seizoen werd er nog gestreden tegen degradatie, maar dit seizoen staat Mainz na 14 speelrondes op de 7e plek. De laatste 6 wedstrijden werd er slechts 1 wedstrijd verloren en vorig weekend werd er met 3-0 gewonnen van Wolfsburg. De man van de doelpunten is Jonathan Burkardt, met 7 doelpunten heeft hij er 5 meer gemaakt dan elke andere speler van Mainz.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • In 5 van de laatste 6 wedstrijden zagen we beide teams scoren en in alle 6 de wedstrijden zagen we meer dan 2.5 doelpunten
  • Mainz won de laatste editie met 2-1 in april van dit jaar

 

VFL BOCHUM VS. BORUSSIA DORTMUND: ZATERDAG 11 DECEMBER OM 15:30

 

VFL Bochum staat keurig in de middenmoot met 19 punten. Er werd 6 keer gewonnen, 7 keer verloren en slechts 1 keer gelijkgespeeld. Van deze overwinningen werden er 5 behaald in de laatste 7 wedstrijden. We kunnen stellen dat Bochum de smaak van overwinningen te pakken heeft.

 

Ook Borussia Dortmund weet wat winnen is. De ploeg van Marco Rose staat op de 2e plaats met 4 punten achterstand op Bayern München. Aan doelpunten geen gebrek in de wedstrijden van Borussia Dortmund. In de laatste 7 wedstrijden zagen we namelijk elke wedstrijd meer dan 2.5 doelpunten. Het goede nieuws in Dortmund is dat Erling Braut Haaland weer fit is. De Noorse spits liet zich meteen gelden, want hij scoorde er 2 tegen Besiktas, 1 tegen Bayern en 1 tegen Wolfsburg.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • De laatste 4 onderlinge duels verloor Bochum niet
  • De laatste 6 onderlinge duels zagen we beide teams scoren en meer dan 2.5 doelpunten

 

RB LEIPZIG VS. BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH: ZATERDAG 11 DECEMBER OM 15:30

 

Als je deze 2 teamnamen ziet is de verwachting dat het de nummer 3 tegen de nummer 4 zou zijn, maar in feite is het de nummer 11 tegen de nummer 13. RB Leipzig verloor de laatste 3 wedstrijden op rij in de Bundesliga en zag het gat naar koploper Bayern München met 16 punten groeien.

 

Borussia Mönchengladbach verloor haar laatste 2 wedstrijden met ruime cijfers. Er werd eerst 4-1 verloren van FC Köln en daarna werd en met 0-6 verloren van SC Freiburg. Beide clubs moeten winnen om in de buurt te blijven van de plekken die recht hebben op Europees voetbal.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • In 4 van de laatste 5 duels zagen we meer dan 2.5 doelpunten en beide teams scoren
  • RB Leipzig won 5 van de laatste 7 onderlinge duels