Bundesliga speelronde 16

 

Van de top-5 competities heeft de Bundesliga tot nu toe de minste wedstrijden gehad. Daarom wordt er nu een midweekse speelronde afgewerkt. In dit artikel blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • Vfb Stuttgart vs. Bayern München
  • Borussia Mönchengladbach vs. Eintracht Frankfurt
  • Borussia Dortmund vs. Greuther Fürth

 

VFB STUTTGART VS. BAYERN MÜNCHEN: DINSDAG 14 DECEMBER OM 18:30

 

Bayern won 66 van de 104 gespeelde wedstrijden tegen Stuttgart, geen enkel ander team in de historie van de Bundesliga heeft meer gewonnen van één bepaalde tegenstander. Bayern scoorde in de uitwedstrijden tegen Stuttgart 93 doelpunten, alleen Gladback scoorde tegen Köln meer doelpunten in uitwedstrijden (96).

 

Stuttgart heeft 17 van de laatste 18 wedstrijden tegen Bayern München verloren, de enige uitzondering was een 4-1 uitoverwinning in mei 2018. Stuttgart won 2 van de laatste 3 Bundesliga wedstrijden, dat is evenveel als in de 12 voorgaande wedstrijden. Alleen Bayern en Hoffenheim (beide 9) hebben meer punten verzameld in de laatste 3 wedstrijden.

 

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH VS. EINTRACHT FRANKFURT: WOENSDAG 15 DECEMBER OM 18:30

 

Borussia Mönchengladbach heeft 4 van de laatste 6 wedstrijden tegen Eintracht gewonnen, dit zijn 2 keer zoveel overwinningen dan in Gladbachs laatste 9 wedstrijden in de Bundesliga bij elkaar. Tot nu toe heeft Gladbach pas 18 punten verzameld in de Bundesliga. Dat is het laagste aantal na 15 wedstrijden sinds 2016/17 (toen 16 punten).

 

Eintracht Frankfurt heeft in de historie van de Bundesliga tegen geen andere club meer punten gewonnen in uitwedstrijden dan bij Gladbach (50 punten). In alle uitwedstrijden scoorde Eintracht 64 doelpunten tegen Gladbach. Tegen geen ander team scoorde Eintracht Frankfurt meer uitdoelpunten. Frankfurt won 4 van de laatste 5 wedstrijden in de Bundesliga, na de ruime overwinning op Leverkusen staat de ploeg van Oliver Glasner voor het eerst dit seizoen in het linker rijtje.

 

BORUSSIA DORTMUND VS. GREUTHER FÜRTH: WOENSDAG 15 DECEMBER OM 20:30

 

Borussia Dortmund scoorde 9 doelpunten in de laatste 2 ontmoetingen met Greuther Fürth in seizoen 2012/13 (3-1 en 1-6), Dortmund heeft sinds toen alleen tegen Augsburg meer doelpunten gemaakt in één seizoen (10). De ploeg van Marco Rose heeft dit seizoen slechts 1 keer de nul gehouden (2-0 vs. Köln). Nog nooit heeft Dortmund eerder na 15 wedstrijden pas 1 keer een clean sheet gehouden. Vorig seizoen had Dortmund er bijvoorbeeld al 6 na 15 wedstrijden.

 

Greuther Fürth heeft alle 5 duels tegen Borussia Dortmund verloren. Alleen tegen Gladbach heeft Greuther Fürth een langere reeks van verliespartijen (7). In de laatste ontmoeting met Dortmund stond Fürth tot de 95e minuut met 1-0 voor in een wedstrijd in de DFB-Pokal. Axel Witsel scoorde in de 95e minuut de gelijkmaker waarna Marco Reus in de 120e minuut de winnende scoorde voor Dortmund.