Bundesliga speelronde 17

 

De teams in de Bundesliga spelen 3 competitiewedstrijden in 1 week, waarvan de 3e aankomend weekend. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • Bayern München vs. Wolfsburg
  • Hertha BSC vs. Borussia Dortmund

 

BAYERN MÜNCHEN VS. WOLFSBURG: VRIJDAG 17 DECEMBER OM 20:30

 

Bayern verloor slechts 4 van de 48 (8%) Bundesliga wedstrijden tegen Wolfsburg. Van alle teams waartegen Bayern minimaal 10 wedstrijden heeft gespeeld op het hoogste niveau heeft Bayern alleen tegen KFC Uerdingen (7%) een lager percentage nederlagen. Bayern scoorde dan ook in alle laatste 26 wedstrijden tegen Wolfsburg in de Bundesliga. De laatste keer dat Bayern niet scoorde was in een 0-0 gelijkspel in mei 2008.

 

Wolfsburg verloor de laatste 6 competitiewedstrijden. Dit is de langste reeks verliespartijen sinds Wolfsburg is gepromoveerd naar het hoogste niveau in Duitsland. Wolfsburg heeft in totaal al 8 wedstrijden verloren, dat is nu al 1 meer dan in heel seizoen 2020/21.

 

 

HERTHA BSC VS. BORUSSIA DORTMUND: ZATERDAG 18 DECEMBER OM 18:30

 

Hertha verloor haar laatste 5 onderlinge duels tegen Borussia Dortmund. In totaal verloor Hertha 11 thuiswedstrijden tegen Dortmund, alleen tegen Bayern (14) verloor Hertha vaker. Dit seizoen gaat het nog niet lekker met Hertha. Dit seizoen hebben ze al 8 nederlagen geleden. Dit ligt niet aan de doelpunten die gemaakt worden, want in de laatste 7 thuiswedstrijden kwam Hertha minimaal 1 keer tot scoren.

 

Borussia Dortmund is voor het eerst dit seizoen ongeslagen in opeenvolgende uitwedstrijden. Dat Dortmund slechter presteert in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden is duidelijk te zien in de cijfers: thuis pakte Dortmund al 24 punten, terwijl het uit pas 10 punten pakte. Borussia Dortmund’s Erling Braut Haaland heeft dit kalenderjaar 30 doelpunten gemaakt in de Bundesliga, hiermee heeft hij het clubrecord van Lothar Emmerich (29 in 1966) en Pierre-Emerick Aubameyang (29 in 2015) verbroken.