Bundesliga speelronde 18

 

De eerste wedstrijden in de Bundesliga in 2022 worden aankomend weekend gespeeld. Vrijdag trapt Der Rekordmeister af tegen Borussia Mönchengladbach. Wordt Bayern München opnieuw kampioen of kunnen de andere ploegen Bayern nog inhalen? In dit artikel lees je de voorbeschouwing op de volgende wedstrijden:

 

  • Bayern München vs. Borussia Mönchengladbach
  • Eintracht Frankfurt vs. Borussia Dortmund

 

BAYERN MÜNCHEN VS. BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH: VRIJDAG 7 JANUARI OM 20:30

 

De eerste wedstrijd in de Bundesliga van het nieuwe jaar is de wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Mönchengladbach. Dit is de 108e ontmoeting tussen de twee clubs, alleen Werder Bremen en Bayern hebben elkaar vaker getroffen (110 keer). Er is geen team in de Bundesliga die vaker heeft gewonnen van Bayern München dan Borussia Mönchengladbach (26 keer) en andersom is er ook geen team die vaker heeft gewonnen van Borussia Mönchengladbach dan Bayern München (51 keer).

 

Bayern München heeft in de eerste helft van dit seizoen al 43 punten verzameld. Het hoogste aantal sinds 2015/16 (toen 46). Bayern heeft daarbij al 56 doelpunten gescoord in de eerste 17 wedstrijden, dit is een nieuw Bundesliga record. Dat Bayern München veel scoort is bij iedereen wel bekend, maar mocht de ploeg minimaal 1 keer scoren tegen Gladbach, zet het een nieuw record van 65 wedstrijden op rij waarin minimaal 1 doelpunt wordt gemaakt.

 

Met 19 punten kent Borussia Mönchengladbach haar slechtste seizoen tot nu toe sinds 2016-17 (toen 17). Daarbij heeft Gladbach de laatste 5 Bundesliga wedstrijden niet gewonnen (1G, 4V). Van alle Bundesliga teams is alleen Wolfsburg langer zonder overwinning (6 wedstrijden). Gladbach heeft moeite met scherp blijven tot het laatste fluitsignaal klinkt. Dit seizoen werden er namelijk al 4 doelpunten geïncasseerd in de blessuretijd van de wedstrijd.

 

 

EINTRACHT FRANKFURT VS. BORUSSIA DORTMUND: ZATERDAG 8 JANUARI OM 18:30

 

Eintracht Frankfurt begint met een ongeslagen reeks van 6 wedstrijden aan de tweede seizoenshelft, geen ander team heeft een langere reeks zonder nederlagen (Bayern ook 6). Ook tegen Dortmund presteert Eintracht goed. De laatste 7 thuisduels werd er namelijk niet verloren van Dortmund (3W, 4G). De laatste 4 thuisduels tegen Borussia Dortmund werden dan wel allemaal gelijkgespeeld waardoor de laatste thuisoverwinning dateert uit 2016.

 

Borussia Dortmund heeft van geen één club in de Bundesliga vaker gewonnen dan van Eintracht Frankfurt (46 keer). Maar zoals gezegd is Dortmund er de laatste 7 wedstrijden niet in geslaagd om te winnen op bezoek in Frankfurt. Dortmund begon dit seizoen goed en zat lang in de kielsporen van Bayern München, maar de laatste 4 wedstrijden won de ploeg van Rose slechts 1 keer waardoor de achterstand op Der Rekordmeister inmiddels 9 punten bedraagt. Kan Dortmund 2022 goed beginnen om zo de achtervolging op Bayern München in leven te houden?