WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING AJAX VS. RANGERS FC | 07-09-2022 | 18:45

Ajax - Rangers

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING AJAX VS. RANGERS FC | 07-09-2022 | 18:45

Ajax - Rangers

Ajax mag verder gaan waar PSV is gebleven: Rangers FC. De Schotten wisten dankzij de overwinning op PSV deelname aan het miljardenbal af te dwingen, waar de Amsterdammers dankzij het kampioenschap directe kwalificatie afdwongen. De lat zal - zoals altijd - hoog liggen, maar kan Schreuder Ten Hag evenaren? 

 

SPEEL SLIMMER FEITEN

 

  • Ajax scoorde in 43 van de laatste 44 wedstrijden.
  • Ajax won 8 van de laatste 10 thuiswedstrijden.
  • Ajax verloor niet in 16 van de laatste 18 thuiswedstrijden.
  • Rangers FC scoorde in 19 van de laatste 21 wedstrijden.
  • Rangers FC kreeg een goal tegen in 14 van de laatste 16 wedstrijden.
  • Rangers FC won 3 van de laatste 4 wedstrijden.

 

 

AJAX WILT KNALLEN IN CHAMPIONS LEAGUE 

 

De afgelopen transferperiode was een hectische voor Ajax. Antony en Martinez volgden trainer Ten Hag naar Manchester United. Gravenberch en Mazraoui vertrokken naar FC Bayern München, Haller naar Dortmund, en ook Schuurs, Tagliafico, Danilo, Onana, Klaiber, Daramy en Labyad trokken de Amsterdamse deur achter zich dicht. Daarvoor terug kwam topaankoop Bergwijn, maar ook Bassey, Brobbey, Wijndal, Kaplan, Conceicao, Sanchez en Ocampos. De club wist sterkhouder Alvarez te behouden uit de gretige handen van Chelsea. 

 

In de Eredivisie is Ajax vooralsnog foutloos. Bergwijn is misschien wel iets te goed voor de Eredivisie, dus hij zal gebrand zijn juist in de Champions League zich te laten zien. Met 16 doelpunten is Ajax na PSV de meest scorende ploeg in de Eredivisie en met slechts 3 tegentreffers na 5 wedstrijden hebben de Amsterdammers de minst gepasseerde verdediging.

 

Ajax zal de nieuwe Champions League campagne net zo willen beginnen als vorig seizoen, toen Sporting met liefst 1-5 werd verslagen dankzij 4 goals van Haller. Het is afwachten hoe Ajax gaat reageren op het stugge Rangers, maar de verwachtingen zijn zoals altijd hoog in Amsterdam. Bij de bookmaker is Ajax favoriet met odds van 1.45, dus er ligt wellicht meer value op Rangers FC.

 

 

RANGERS FC MOET IN HERSTELMODUS

 

Afgelopen weekend werd in Schotland de Old Firm gespeeld, de clash tussen Celtic en Rangers FC. Voor de Rangers is dat geen wedstrijd om op terug te kijken: 4-0 voor Celtic en een absolute afgang voor Rangers. In de eindfase liet Goldson zich nog even zien met een schandalige natrappende actie, maar geel was zijn lot. 

 

Met meer genoegen kijkt Rangers terug naar hun laatste wedstrijd in Nederland, waarin kwalificatie voor de groepsfase werd afgedwongen door met 0-1 te winnen van PSV. Ook trainer Giovanni van Bronckhorst zal Ajax goed kennen en zich goed voorbereiden

 

Speciale aandacht gaat uit naar Tavernier, Tillman en Colak in de Johan Cruijff Arena. Wat kunnen de stugge Rangers verrichten tegen Ajax? De Schotten zijn in ieder geval de underdog met odds van liefst 6.75.

 

 

BLESSURES EN MOGELIJKE OPSTELLINGEN

 

Ajax kent weinig personele problemen: enkel Wijndal is afwezig in de Johan Cruijff Arena. Iets wat de linksback zal betreuren, want juist voor dit soort wedstrijden heeft hij de stap van AZ naar Ajax gemaakt. 

 

Ook Rangers FC treedt vrijwel fit aan: alleen Ofoborh en Hagi zijn niet present.

 

Mogelijke opstelling Ajax (1-3-4-3): Pasveer; Blind, Timber, Bassey; Rensch, Taylor, Alvarez, Berghuis; Tadic, Brobbey, Bergwijn. 

 

Mogelijke opstelling Rangers FC (1-4-3-3): McLaughlin; Tavernier, Goldson, Sands, Barišić; Lundstram, Kamara, Tillman; Lawrence, Čolak, Kent.

 

WEDTIPS AJAX - RANGERS

 

  • Ajax wint zonder tegentreffer & meer dan 2.5 goals: 2.60
  • Beide teams scoren en meer dan 3.5 goals: 2.95
  • Ajax wint, Brobbey scoort en meer dan 3.5 goals: 4.60