WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING RANGERS - PSV EINDHOVEN | 16-08-2022 | 21:00

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING RANGERS - PSV EINDHOVEN | 16-08-2022 | 21:00

Rangers - PSV

De laatste horde voor het miljardenbal genaamd de Champions League voor PSV: Rangers FC. De verliezend Europa League finalist schakelde het Belgische Union SG uit door een 2-0 uitnederlaag weg te poetsen met een 3-0 thuisoverwinning. PSV won met hangen en wurgen van het Franse AS Monaco. Beide ploegen willen hoe dan ook de groepsfase en bijbehorende miljoenen bereiken!

 

SPEEL SLIMMER FEITEN

 

  • Rangers FC krijgt geen tegendoelpunt tegen als het wint in eigen huis.
  • PSV hield dit seizoen nog geen enkele wedstrijd de nul. 
  • PSV scoorde in alle competities al 11 keer in drie uitwedstrijden, terwijl Rangers FC nog geen tegengoal heeft geïncasseerd in eigen huis.

 

 

RANGERS FC REKENT OP KOLKEND IBROX STADIUM

 

Sinds Giovanni van Bronckhorst het roer heeft overgenomen in Glasgow gaat het voor de wind voor de Rangers. Kampioen werd de ploeg niet, maar de finale van de Europa League werd bereikt (en verloren) en de ploeg is nu op koers om voor het eerst sinds 2010 Champions League voetbal te bereiken. Daarvoor moet echter PSV eerst worden verslagen.

 

Smaakmakers bij de Rangers FC zijn Antonio Colak, Ryan Kent, Malik Tillman (vorig seizoen nog Bayern München) en aanvoerder James Tavernier. De aanvallers van Van Bronckhorst scoren er lustig op los en de ploeg scoort gemiddeld drie keer per wedstrijd. Thuis kent de ploeg sowieso een goede vorm: dit seizoen werd het 4-0, 3-0 en 2-0 in het Ibrox Stadium. Vooral de 3-0 tegen Union SG is knap en vooral te danken aan het uitzinnige publiek. Voetballend laat de ploeg her en der steken vallen, maar compenseert dat ruimschoots met duel- en wilskracht.

 

 

PSV OP OORLOGSSTERKTE NAAR GLASGOW

 

De ploeg van Van Nistelrooij is er alles aan gelegeven om de Champions League te bereiken. In de Eredivisie kan er naar hartelust doorgewisseld worden, zonder al te veel gevolgen. FC Emmen en Go Ahead Eagles werden met 4-1 en respectievelijk 2-5 verslagen. Tussendoor wist PSV zich te kwalificeren voor de laatste ronde na een zeer zwaar tweeluik met AS Monaco. 

 

Waar Joey Veerman zondag nog op de bank begon, zal hij in Glasgow normaliter in de basis beginnen. De Volendammer is goed op schot dit seizoen, getuige zijn 3 goals in 4 wedstrijden dit seizoen. Aanvallend kan PSV sowieso in de handen wrijven. Aanvoerder Luuk de Jong is koppend ongeëvenaard in Europa terwijl Cody Gakpo ook goed aan het seizoen is begonnen. PSV is gewaarschuwd voor de sfeer in Schotland en moet vooral blijven voetballen om het Rangers lastig te maken. 

 

 

BLESSURES EN MOGELIJKE OPSTELLINGEN

 

Bij Rangers zijn er een aantal blessures. Zo zijn Nnamdi Ofoborh, Ianis Hagi (de zoon van) en Kemar Roofer afwezig door diverse blessures. 

 

PSV heeft een aantal bekende blessures: Mauro Júnior, Noni Madueke, Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius zijn nog altijd afwezig bij de ploeg van Van Nistelrooij. Richard Ledezma is een twijfelgeval blijft ook thuis, terwijl de trainer ontevreden is over Ki-Jana Hoever. De Nederlandse verdediger speelt mee met Jong PSV. 

 

Mogelijke opstelling Rangers (1-4-3-3): McLaughlin; Barisic, Davies, Goldson, Tavernier; Lundstram, Tillman, Jack; Kent, Colak, Wright.

 

Mogelijke opstelling PSV (1-4-3-3): Benítez; Max, Teze, Mwene, Obispo; Veerman, Til, Sangaré; Saibari, De Jong, Gakpo.

 

WEDTIPS RANGERS FC - PSV

 

  • PSV wint, meer dan 2.5 goals van en Gakpo scoort: 8.50
  • Beide teams scoren en meer dan 2.5 goals: 2.20
  • Colak & De Jong scoren: 8.00