WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING AZ - DUNDEE UNITED | 11-08-2022 | 21:00

AZ vs. Dundee United

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING AZ - DUNDEE UNITED | 11-08-2022 | 21:00

AZ vs. Dundee United

Na de toch wat verrassende nederlaag in Dundee is het voor AZ direct erop of eronder in Europa. Bij een nederlaag tegen de Schotse ploeg is AZ al klaar in Europa, wat een flinke streep door de rekening zou zijn voor de ambitieuze ploeg uit Alkmaar. Ondanks de uitnederlaag is AZ wat ons betreft de torenhoge favoriet met een odds van 1.24. Een gelijkspel levert 5.75 keer je inzet op en weet Dundee United opnieuw te verrassen? Dan gaat iedere euro die je inzet keer 11.25. Lees hier onze voorbeschouwing!

 

SPEEL SLIMMER FEITEN

 

  • Dundee is de enige ploeg die tegen AZ wist te scoren dit seizoen, maar scoorde in Schotland ook pas 1 keer.
  • AZ verloor niet in de laatste 7 thuiswedstrijden (6W, 1V)
  • Dundee United scoorde drie keer in de laatste 5 wedstrijden; AZ 8 keer.

 

 

DE DRUK STAAT ER OP BIJ AZ

 

De ploeg van trainer Pascal Jansen wil revanche nemen op de ploeg uit Schotland na de (onterechte) uitnederlaag vorige week. In de vorige ronde werd thuis met 1-0 gewonnen van Tuzla City, maar in de return gaf AZ voetballes en eindigde de wedstrijd in Servië in 0-4. Hoewel de competitie stroef van start ging zal AZ hoop putten uit de zakelijke 2-0 overwinning op GA Eagles. Het gaf weinig weg, sprankelde niet maar deed wel wat het moest doen.

 

De wedstrijd tegen Dundee United brengt echter (veel) meer druk met zich mee. Spelers als Karlsson, Sugawara en Pavlidis zullen zich op een Europees podium willen laten zien. Ook voor de vele jonge talenten van AZ is het van belang dat ze zich meten met Europese spelers. De hoop zal gevestigd liggen op Pavlidis, de Griekse topscorer van AZ. Denk je dat AZ wint en er meer dan 2 doelpunten vallen? Dat levert 3.45 keer je inzet op!

 

 

DUNDEE UNITED WIL GROEPSFASE IN

 

Het relatief kleine Dundee United zal voor de eerste keer in haar geschiedenis de Conference League willen bereiken. De club uit Dundee deed voor het laatst mee in Europa in het seizoen 12/13 (Europa League). De ploeg van trainer Jack Ross staat niet bekend om het frivole combinatievoetbal en de verwachting is dan ook dat de Schotten zich massaal zullen terugtrekken en zich vooral richten op verdedigen. 

 

De Schotse ploeg kent een totale marktwaarde van 11 miljoen euro, tegenover ruim 60 van AZ. De ogen zullen vooral gericht zijn op middenvelder Glenn Milddleton, doelpuntenmaker in de heenwedstrijd, en spits Steven Fletcher. Er wordt weinig spektakel verwacht, daar de Schotten zich ook in de eerste wedstrijd tegen AZ vooral terugtrokken en de ploeg uit Alkmaar veel moeite had een gaatje in de hechte defensie te vinden. Dat bleek ook afgelopen zondag, toen er ook niet veel kansen gecreëerd werden. Het werd wel 2-0, wat genoeg is om de volgende ronde te bereiken! Wordt het opnieuw 2-0? Dat levert 5.75 keer je inzet op!

 

 

BLESSURES EN MOGELIJKE OPSTELLINGEN

 

Net als vorige week zijn er nog een aantal sterkhouders afwezig bij AZ. Aanwinsten Riechedly Bazoer, Zinho Vanheusden en Jens Odgaard ontbreken nog. Ook Yukinari Sugawara en Jesper Karlsson zijn nog niet van de partij. Met name de creativiteit van de Zweed wordt gemist. 

 

Dundee United kent minder problemen en moet alleen Peter Pawlett missen na een operatie aan zijn achillespees. 

 

Mogelijke opstelling AZ (1-4-3-3): Verhulst;, Kerkez, Martins Indi, Beukema, Hatzidiakos; Clasie, Reijnders, de Wit; van Brederode, Pavlidis, Evjen.

 

Mogelijke opstelling Dundee United (1-4-2-3-1): Birighitti, McMann, Graham, Edwards, Smith; Levitt, Sibbald; Watt, McGrath, Middleton; Fletcher. 

 

WEDTIPS DUNDEE UNITED - AZ ALKMAAR

 

  • AZ wint, meer dan 2.5 goals van AZ en minder dan 0.5 goals van Dundee United: 3.90
  • Beide teams scoren niet en AZ wint: 1.83
  • Wint Dundee United? 11.25 keer je inzet!