WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING AZ - FC VADUZ | 15-09-2022 | 18:45

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING AZ - FC VADUZ | 15-09-2022 | 18:45

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING AZ - FC VADUZ | 15-09-2022 | 18:45

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING AZ - FC VADUZ | 15-09-2022 | 18:45

Alkmaar Zaanstreek moet de poulefase in de Conference League gemakkelijk doorkomen. Althans, op papier. Met louter onbeduidende ploegen is het de Nederlandse verwachting dat AZ alle 6 hun wedstrijden wint. Maar goed, de vorige wedstrijd tegen SC Dnipro-1 werd ook moeizaam met 0-1 gewonnen. 

 

 

 

COËFFICIENTENPOLONAISE IN ALKMAAR?

 

AZ is dit seizoen nog ongeslagen, zowel in de Conference League als in de Eredivisie. Enkel Dundee wist van AZ te winnen, maar dat resultaat werd dankzij een ruime 7-0 overwinning in Alkmaar alsnog rechtgezet. 

 

De ploeg uit Alkmaar wil ook graag laten zien tot waar ze in staat zijn in Europa. In Nederland is de ploeg van Janssen al jarenlang onderdeel van de subtop, samen met FC Twente inmiddels. De ploeg wil graag de volgende stap maken en een ontwikkeling in Europa kan daarbij helpen. 

 

De spits van AZ, Pavlidis is al een tijdje afwezig. Met Odgaard heeft AZ echter een prima vervanger in huis en met vaste krachten Clasie, De Wit en Hatzidiakos staat de basis uitstekend. De club uit Alkmaar staat bekend om het inpassen van jonge talenten als Reijnders, Milos, Evjen en Van Brederode. Voor eigen publiek zal de ploeg nog meer laten zien waartoe ze in staat zijn. 

 

 

FC VADUZ, WIE KENT ZE NIET? 

 

Om iets over FC Vaduz te schrijven moeten we eerst even onderzoeken waar deze club eigenlijk vandaan komt. Vaduz blijkt een bijzonder verhaal te hebben: het is de enige club die in Europees verband in actie komt uit Liechtenstein, terwijl ze deelnemen in de competitie van een ander land: Zwitserland. 

 

De Liechtensteiners degradeerden nota bene uit de hoogste klasse, maar wonnen de Liechtensteinse beker en dus kon de club deelnemen aan de Europese voorrondes van de Conference League. Daarin werden FC Koper, Konyaspor en Rapid Wien verrassend uitgeschakeld. 

 

In ‘eigen’ land bakken de voetballers van Vaduz er nog niet heel veel van: 4 nederlagen en 4 gelijke spelen in 8 wedstrijden en daarmee een een-na-laatste plaats, 3 punten boven Neuchatel-Xamax (yes, de club waar Rene van der Gijp ooit speelde). 

 

Verder stoppen wij met een voorbeschouwing van FC Vaduz, want AZ is het simpelweg aan hun stand verplicht om deze wedstrijd ruim te winnen. 

 

 

BLESSURES EN MOGELIJKE OPSTELLINGEN 

 

Net als vorige week zijn er nog een aantal spelers afwezig bij AZ. Karlsson is nog altijd geblesseerd, net als Vanheusden. Verder is de selectie compleet. Voor FC Vaduz hebben we ons naslagwerk bekeken en kunnen we Wieser en Rahimi afschrijven voor deze wedstrijd. Waarschijnlijk kent u ze niet, maar dat u het weet. 

 

Mogelijke opstelling AZ (1-4-3-3): Verhulst;, Kerkez, Martins Indi, Beukema, Sugawara; Clasie, Reijnders, de Wit; van Brederode, Odgaard, Evjen.

 

Mogelijke opstelling FC Vaduz (1-3-4-3): Buchel; Gasser, Isik, Xhemajli; Ulrich, Gajic, Dobras, Goelzer; Cicek, Sutter, Hasler.

 

WEDTIPS AZ - FC VADUZ

 

  • AZ wint, meer dan 2.5 goals van AZ en minder dan 0.5 goals van FC Vaduz: 2.75
  • AZ wint, meer dan 2.5 goals & Odgaard scoort: 2.23
  • AZ wint, meer dan 4.5 goals en geen goals van FC Vaduz: 9.00