WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING FORTUNA SITTARD - AJAX | 06-08-2022 | 16:30

Fortuna - Ajax

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING FORTUNA SITTARD - AJAX | 06-08-2022 | 16:30

Fortuna - Ajax

Ajax beleefde een valse start van het seizoen door de Johan Cruijff Schaal te verliezen van PSV en zal ongetwijfeld tot op het bot gemotiveerd aantreden tegen Fortuna Sittard. De regerend kampioen is dan ook de torenhoge favoriet, met een odd van 1.22 voor een overwinning. Weet Fortuna Sittard toch vriend en vijand te verbazen en 3 punten van de Amsterdammers af te snoepen? Dan ligt er 12.00 keer je inzet op je te wachten.

 

SPEEL SLIMMER FEITEN

 

  • In de laatste 12 wedstrijden van Ajax vielen altijd minstens 2 goals
  • Fortuna Sittard won in de voorbereiding slechts een keer (6-2 tegen VVV-Venlo)
  • Ajax schoot vorig seizoen in de Eredivisie gemiddeld 7.5 keer per wedstrijd op doel

 

 

AJAX OP ZOEK NAAR EERHERSTEL

 

De seizoensopener is voor landskampioen Ajax een bezoek aan Fortuna Sittard. Ondanks een sensationele transferperiode moesten de Amsterdammers in de finale van de Johan Cruijff Schaal voor het tweede jaar op rij deze prijs aan PSV laten. Ook de oefenwedstrijd daarna, waar Ajax met een B-elftal aantrad, werd niet gewonnen. Het werd 1-1 tegen Almere City, waarmee de voorbereiding toch teleurstellend werd afgesloten. Peperdure aankopen zoals Steven Bergwijn en Calvin Bassey zouden dit soort tegenvallers moeten voorkomen. Ongetwijfeld is Ajax dus op zoek naar eerherstel. Je zou zeggen dat dit, tegen de nummer 15 van vorig seizoen, zaterdag geen probleem mag zijn. De quotering van Ajax is dan ook maar 1.22. Pak je er een doelpunt van Brobbey bij, dan stijgt deze naar 1.97 keer je inzet.

 

 

FORTUNA OVERLEEFDE EREDIVISIE MAAR NET

 

Het was vorig seizoen lang spannend voor Fortuna Sittard, maar het bewerkstelligde lijfsbehoud in de Eredivisie. De club bleef Heracles Almelo met 1 punt voor en hoefde dus ook geen play-offs te spelen. Na een lange, welverdiende zomervakantie mag de ploeg wel direct weer aan de bak, tegen regerend kampioen Ajax. Natuurlijk zijn alle spotlights gericht op de meest sensationele zomeraankoop van Fortuna: Burak Yilmaz. De 77-voudig international van Turkije speelt komend seizoen zomaar opeens in de Eredivisie. Hij verwachtte zelf nog niet fit genoeg te zijn om tegen Ajax aan te treden, dus dan moet het maar van Mats Seuntjens komen. Denk je dat hij weet te scoren én dat Fortuna Sittard stunt met een overwinning? Dan krijg je maar liefst 20.00 keer je inzet terug!

 

 

BLESSURES EN MOGELIJKE OPSTELLINGEN

 

Ajax beschikt, op de bekende blessure van Maarten Stekelenburg na, over een topfitte selectie. Adson Álvarez pakte aan het einde van vorig seizoen nog een schorsing, waardoor hij tegen Fortuna Sittard niet aan mag treden. Calvin Bassey pakte in het duel om de Johan Cruijff Schaal een rode kaart en is dus geschorst.

 

Bij Fortuna Sittard is enkel superster Burak Yilmaz niet aanwezig. Hij gaf eerder deze week al te kennen nog niet klaar te zijn voor de wedstrijd tegen Ajax. Hij heeft hier, naar eigen zeggen, nog niet genoeg voor getraind.

 

Mogelijke opstelling Fortuna Sittard (1-4-3-3): Van Osch, Cox, Duarte, Córdoba, Seuntjens, Gladon, Pinto, Guth, Ferati, Dogan, Nieling

 

Mogelijke opstelling Ajax (1-4-3-3): Pasveer, Rensch, Timber, Blind, Wijndal, Tadic, Alvarez, Berghuis, Antony, Brobbey, Bergwijn

 

WEDTIPS FORTUNA SITTARD - AJAX

 

Brobbey scoort & Tadic scoort: 3.70

Beide teams scoren, Ajax wint & Brobbey scoort: 3.70

Ajax wint & meer dan 5.5 doelpunten: 5.60