WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING PSV - FC EMMEN | 06-08-2022 | 20:00

PSV - FC Emmen

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING PSV - FC EMMEN | 06-08-2022 | 20:00

PSV - FC Emmen

PSV begint zaterdag aan een gloednieuw Eredivisie-seizoen en treedt in eigen stadion tijdens een avondwedstrijd aan tegen FC Emmen. Het mag geen verrassing zijn dat de winnaar van de Johan Cruijff Schaal bij de bookmakers met kop en schouders boven de tegenstander uitsteekt. De quotering van 1.20 verklapt dat er verwacht wordt dat de thuisploeg met gemak zal winnen. Bij een gelijkspel krijg je 7.50 keer je inzet terug en in het meest onwaarschijnlijke geval van een overwinning van FC Emmen verdien je zelfs 14.00 keer je inzet. Kan de promovendus stunten?

 

SPEEL SLIMMER FEITEN

 

  • FC Emmen won nog nooit van PSV
  • PSV maakte in 14 van de laatste 15 wedstrijden altijd minstens 1 goal
  • FC Emmen hield het doel nog nooit schoon tegen PSV

 

 

 

PSV HEEFT DRUKKE START VAN HET SEIZOEN

 

PSV heeft al aardig wat wedstrijden in de benen, terwijl het Eredivisie-seizoen voor hen zaterdag pas begint. De oefencampagne was vooral in het begin nogal wisselvallig (1 gelijkspel en 2 nederlagen) maar werd net op tijd succesvol. Er werd gewonnen van FC Eindhoven én Real Betis, waarna Ajax in de Johan Cruijff Schaal met 5-3 werd verslagen. De Eindhovenaren strijden ook nog voor een Champions League ticket en speelden met 1-1 gelijk tegen AS Monaco in het eerste deel van het tweeluik. Nu wacht de seizoensouverture tegen FC Emmen, waar PSV geen enkel probleem tegen verwacht. Scoren zowel Cody Gakpo als Luuk de Jong in dit duel? Dan pak win je 3.40 keer je inzet terug!

 

 

PROMOVENDUS EMMEN OP ZOEK NAAR STUNT

 

FC Emmen werd vorig seizoen kampioen in de Keuken Kampioen Divisie en promoveerde zodoende naar de Eredivisie. De club is slechts een seizoen weggeweest uit het hoogste niveau en staat direct voor een enorme uitdaging. Een openingsduel tegen PSV is namelijk niet echt een droomscenario als promovendus. Daar komt nog bij dat FC Emmen in duels met PSV nog nooit heeft gewonnen. Ook het doelsaldo (13 om 4) is zwaar in het voordeel van de Brabanders. Weet Emmen, mede dankzij een goal van Metehan Güçlü, voor het eerst van PSV te winnen? Dan is de odd maar liefst 23.00! 

 

 

BLESSURES EN MOGELIJKE OPSTELLINGEN

 

PSV kampt met een flink gevulde ziekenboeg. In totaal kan het zeer waarschijnlijk geen beroep doen op zeven spelers. Noni Madueke, Olivier Boscagli, Carlos Vinícius, Sávio, Mauro Júnior, Yorbe Vertessen én Jarrad Branthwaite zijn allen niet inzetbaar vanwege een blessure en/of een trainingsachterstand. Van schorsingen heeft PSV dan weer geen last.

 

FC Emmen kan ook niet uit alle spelers kiezen, want Mart Lieder, Lucas Bernadou en Kyan van Dorp zitten allen in de lappenmand. Verder zijn er geen beperkingen, maar is het nog wel erg de vraag met welke opstelling Emmen precies gaat proberen om het PSV lastig te maken.

 

Mogelijke opstelling PSV (1-4-3-3): Benitez, Max, Obispo, Teze, Mwene, Veerman, Sangaré, Til, Gakpo, De Jong, Saibari

 

Mogelijke opstelling FC Emmen (1-4-2-3-1): Oelschlagel, Veendorp, Araujo, Veldmate, Bijleveld, Kieftenbeld, Vlak, Mendes, Güçlü, Assehnoun, Zivkovic

 

WEDTIPS PSV - FC EMMEN

 

PSV wint en Cody Gakpo scoort: 2.08

Beide teams scoren, PSV wint en Luuk de Jong scoort: 3.90

PSV wint en Metehan Güçlü scoort: 7.50