Na de eerste speelronde van de KNVB Beker waarin de clubs die Nederland vertegenwoordigen in Europa rust kregen, is het aankomend weekend weer tijd voor een nieuwe speelronde in de Eredivisie. In deze voorbeschouwing worden de 3 volgende wedstrijden uitgelicht:

 

 • PSV vs. FC Twente
 • Heracles vs. Ajax
 • Sparta vs. Feyenoord

 

PSV VS. FC TWENTE: ZATERDAG 30 OKTOBER OM 15:30

 

PSV verloor pijnlijk met dikke cijfers van Ajax. De kritiek op de trainer van de Eindhovenaren neemt weer toe, maar de spelers lijken het geloof te houden in de trainer. Ook FC Twente verloor de laatste wedstrijd pijnlijk van NEC. Beide ploegen zullen zich dus graag willen revancheren.

 

PSV heeft de grootste moeite met het doel schoon houden. In 10 wedstrijden hield PSV slechts 2 keer de ‘0’. In de andere 8 wedstrijden incasseerde PSV 17 doelpunten, wat gemiddeld neer komt op iets meer dan 2 doelpunten per wedstrijd. Weet PSV tegen FC Twente weer een clean sheet te houden of is clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel op dreef tegen PSV?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Joël Drommel hield dit seizoen pas 1 keer de ‘0’ voor PSV in de Eredivisie
 • PSV verloor 14 wedstrijden op rij niet van FC Twente
 • In 8 van de laatste 10 onderlinge duels scoorden beide teams

 

HERACLES VS. AJAX: ZATERDAG 30 OKTOBER OM 18:45

 

Ajax heeft het beste doelsaldo van alle teams in de top 10 competities in Europa. Dit heeft het grotendeels te danken aan de sterke verdediging en de keeper Remko Pasveer. Pasveer heeft dit seizoen al 8 keer zijn doel weten schoon te houden, alleen Joe Hart van Celtic deed dit vaker (9).

 

Maar niet alleen de 0 houden draagt bij aan een fantastisch doelsaldo. Ook de aanvallers van Ajax scoren er rustig op los, met Sébastien Haller in het bijzonder. De Franse Spits scoorde dit seizoen al 13 doelpunten in 14 wedstrijden.

 

Ajax heeft het altijd lastig op bezoek in Almelo. De afgelopen 4 edities werd er 3 keer verloren van Heracles, waarbij er zelfs 2 keer geen doelpunt gescoord werd door Ajax. Weet Heracles het Ajax opnieuw lastig te maken in eigen huis?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Heracles won 3 van de 4 laatste thuisduels tegen Ajax
 • In 5 van de laatste 7 onderlinge duels werd er minder dan 2.5 keer gescoord

 

SPARTA VS. FEYENOORD: ZONDAG 31 OKTOBER OM 12:15

 

De Rotterdamse stadsderby staat weer op het programma. De eerste variant wordt gespeeld op Het Kasteel. Feyenoord heeft het in de afgelopen 12 jaar maar één keer écht moeilijk gehad op Het Kasteel. Dit was in 2017 toen de broer van Paul Pogba het enige doelpunt maakte die wedstrijd. Sinds toen heeft Feyenoord nog 2 keer bij Sparta gespeeld en toen werd er 0-2 en 0-7 gewonnen.

 

Naast Remko Pasveer is er nog een keeper die dit jaar al 8 keer zijn doel wist schoon te houden. Dit is Feyenoord-keeper Justin Bijlow. Het zal dus voor Sparta een lastige taak worden om Feyenoord te verschalken in eigen huis.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Feyenoord scoorde in de laatste 8 wedstrijden 7 keer minimaal 2 doelpunten
 • Feyenoord zag in de laatste 7 wedstrijden beide teams scoren
 • Sparta zag in 6 van de 8 laatste wedstrijden beide teams scoren