Na een Europese ronde waarin 5 Nederlandse clubs in actie kwamen, is het nu weer tijd voor het competitiegeweld in Nederland. In deze voorbeschouwing worden de volgende 4 wedstrijden uitgelicht:

 

 • FC Twente vs. Heracles
 • Fortuna Sittard vs. PSV
 • Feyenoord vs. AZ
 • Ajax vs. Go Ahead Eagles

 

FC TWENTE VS. HERACLES: VRIJDAG 5 NOVEMBER OM 20:00

 

FC Twente begon dit seizoen slecht met 2 punten uit de eerste 3 wedstrijden, maar herpakte zich vervolgens met 4 overwinningen op rij. Na die 4 overwinningen wist Twente niet meer te winnen (2 verloren, 2 gelijk) en kunnen we dus wel stellen dat FC Twente erg wisselvallig is dit seizoen.

 

Heracles begon dit seizoen ook slecht met 1 punt in de eerste 3 wedstrijden, maar ook Heracles herpakte zich daarna met 3 overwinningen in de volgende 6 wedstrijden. Vorige week behaalde Heracles een punt tegen Ajax en staat op basis van verliespunten slechts 1 puntje verwijdert van het linker rijtje.

 

FC Twente vs. Heracles is de Twentse derby en de emoties bij de supporters lopen dan ook altijd hoog op. We hopen vrijdag op een wedstrijd vol passie, strijd en doelpunten. De ploegen zijn altijd aan elkaar gewaagd, de laatste 2 edities eindigden dan ook in een gelijkspel.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Heracles verloor de laatste 4 onderlinge duels niet van FC Twente
 • In de laatste 5 onderlinge duels zagen we beide teams scoren

 

FORTUNA SITTARD VS. PSV: ZONDAG 7 NOVEMBER OM 14:30

 

Fortuna Sittard speelt leuk, verzorgd voetbal maar weet dit seizoen nog weinig punten te behalen. Er werd 2 keer gewonnen, 3 keer gelijkgespeeld en 5 keer verloren. Op basis van verliespunten kan Fortuna Sittard op een 13e plaats komen, maar door een wedstrijd minder gespeeld te hebben moet Fortuna het voorlopig nog doen met een 16e plaats.

 

PSV speelde afgelopen donderdag bloedeloos gelijk tegen AS Monaco. De ploeg van Schmidt speelt wisselvallig voetbal, maar staat ondanks tegenvallende resultaten op 2 punten achterstand op koploper Ajax. Afgelopen donderdag vielen Vertessen en Vinícius geblesseerd uit, waardoor PSV na eerder uitvallen van Gakpo, Madueke en Götze maar weinig aanvallers over houdt. Kan dit positief uitpakken voor Fortuna of weet PSV belangrijke punten te pakken bij in Sittard?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • PSV heeft momenteel 4 geblesseerde aanvallers die normaal gesproken zouden spelen
 • PSV won de laatste 5 onderlinge duels tegen Fortuna Sittard

 

FEYENOORD VS. AZ: ZONDAG 7 NOVEMBER OM 16:45

 

De wedstrijd van het weekend in de Eredivisie wordt gespeeld in Rotterdam tussen Feyenoord en AZ. Feyenoord won afgelopen donderdag van Union Berlin, waardoor overwintering in de Conference League bijna niet meer fout kan gaan. Feyenoord won de laatste 4 wedstrijden in alle competities en won 5 van de laatste 7 wedstrijden in de Eredivisie. Door de goede resultaten staat Feyenoord met een wedstrijd minder gespeeld op 4 punten van koploper Ajax.

 

AZ begon dit seizoen dramatisch met maar 3 punten uit de eerste 5 wedstrijden, maar de ploeg uit Alkmaar heeft zich aardig herpakt met 4 overwinningen in de laatste 5 wedstrijden in de Eredivisie. Inmiddels is AZ opgeklommen naar de 9e plaats in de Eredivisie met een wedstrijd minder gespeeld. De laatste 3 wedstrijden won AZ van Feyenoord, maar door de komst van Arne Slot is er in de tussentijd een hoop veranderd bij Feyenoord.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • ­In 9 van de laatste 10 wedstrijden zagen we meer dan 2.5 doelpunten
 • In De Kuip won AZ de laatste 2 wedstrijden met 0-3 en 2-3

 

AJAX VS. GO AHEAD EAGLES: ZONDAG 7 NOVEMBER OM 20:00
 

Door een 1-3 overwinning van Ajax op bezoek bij Borussia Dortmund plaatsten de Amsterdammers zich afgelopen woensdag voor de knock-out fase van de Champions League. In de Eredivisie werd er in oktober verloren van FC Utrecht en gelijkgespeeld tegen Heracles, waardoor de verliespunten zich verdubbelde. Desondanks staan de Amsterdammers nog altijd op de 1e plek in de Eredivisie.

 

Go Ahead Eagles doet het fantastisch de laatste paar wedstrijden. De laatste 5 wedstrijden werd er 3 keer gewonnen, 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren in de Eredivisie. Door deze goede resultaten staat Go Ahead Eagles in het linker rijtje, maar van een overwinning in Amsterdam kunnen de Eagles alleen maar dromen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Ajax won de laatste 8 onderlinge duels
 • De laatste 5 onderlinge duels zagen we meer dan 2.5 doelpunten