De Eredivisie gaat weer van start en dat vieren we bij BetCity.nl met een €5 Free Bet voor Eredivisie speelronde 13. Klik hier om je €5 Free Bet te claimen!

 

We blikken in deze voorbeschouwing uit op de volgende 3 wedstrijden uit Eredivisie speelronde 13:

 

 • PSV vs. Vitesse
 • Feyenoord vs. PEC Zwolle
 • RKC Waalwijk vs. Ajax

 

We trappen de Eredivisie af met de nummer 2 tegen de nummer 5 van de Eredivisie. PSV ervaart een moeizame periode met veel blessures. Tot overmaat van ramp viel spits Eran Zahavi geblesseerd uit bij Israël en er heerst dan nog altijd twijfel over zijn beschikbaarheid aanstaande zaterdag. Dit alles, terwijl er gewonnen moet worden om volop mee te doen in de strijd om het kampioenschap.

 

Vitesse presteert wisselvallig dit seizoen. Er werd eerder gewonnen van Feyenoord en FC Utrecht, maar Vitesse verloor dan ook weer tegen relatieve ‘kleintjes’ GA Eagles en Willem II Desondanks staat Vitesse op een keurige 5e plaats, met maar 5 punten achterstand op de koploper. Alles lijkt dus nog mogelijk voor Vitesse.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • ­PSV kreeg de laatste 8 duels in de Eredivisie minimaal 1 tegendoelpunt
 • Vitesse scoort al 9 wedstrijden op rij minimaal 1 doelpunt
 • De laatste 4 onderlinge duels zagen we beide teams scoren

 

 

In Rotterdam is de wereld op sportief gebied rooskleurig uit. Overwinteren in de Conference League is binnen handbereik en op verliespunten staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie. Het blijft een verboden woord in Rotterdam, maar zo nu en dan hoor je het toch vallen: ‘de Coolsingel’.

 

Feyenoord krijgt de hekkensluiter van de Eredivisie op bezoek. Met 1 overwinning en 1 gelijkspel moet PEC Zwolle het doen met slechts 4 punten. Het gat naar de nummer 17 is inmiddels ook opgelopen tot 5 punten. Dit alles bij elkaar deed trainer Langelaar doen besluiten om ontslag te nemen. De nieuwe trainer Dick Schreuder krijgt nu de enorm lastige taak om PEC Zwolle uit het dal te trekken.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • ­Cyriel Dessers scoorde dit seizoen 4 doelpunten, allemaal in minuut 90+2
 • Feyenoord zag in 8 van de laatste 10 wedstrijden beide teams scoren en meer dan 2.5 doelpunten
 • PEC Zwolle zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden beide teams scoren en meer dan 2.5 doelpunten

 

 

Nummer 14 van de ranglijst RKC, krijgt het grote Ajax op bezoek. RKC speelde van alle ploegen in de Eredivisie het meest gelijk (5 keer). RKC Waalwijk staat maar op 1 en 2 punten van de nummer 16 en 17 van de Eredivisie. Een stunt tegen Ajax komt de Waalwijkers dan ook niet slecht uit.

 

Ajax speelde de laatste 2 competitiewedstrijden 0-0. Tussen de 2 doelpuntloze gelijke spelen door won Ajax knap op bezoek in Dortmund. Hierdoor hebben de Amsterdammers zich geplaatst voor de knock-out fase van de Champions League. De focus moet in Amsterdam nu weer op de competitie zijn, want daar is alles nog mogelijk.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Ajax speelde de laatste 2 competitieduels 2 keer gelijk
 • RKC heeft het meest gelijk gespeeld van alle Eredivisie-clubs
 • In 4 van de laatste 6 onderlinge duels op Waalwijks grondgebied zagen we minder dan 2.5 doelpunten