De Eredivisie gaat weer van start en dat vieren we bij BetCity.nl met een €5 Free Bet voor Eredivisie speelronde 13. Klik hier om je €5 Free Bet te claimen!

 

In een Europese ronde waarin niet werd verloren door de Nederlandse clubs, moeten de teams zich nu weer opladen om te schitteren in de Eredivisie. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

 • Sparta vs. Ajax
 • FC Twente vs. Feyenoord
 • SC Heerenveen vs. PSV
 • Vitesse vs. AZ

 

SPARTA VS. AJAX: ZONDAG 28 NOVEMBER OM 12:15

 

Zondagmiddag 12:15 uit op Het Kasteel is altijd lastig. Maar voor Ajax is het de afgelopen jaren allesbehalve lastig tegen Sparta. Van de laatste 10 onderlinge duels wist Ajax er 9 te winnen waarvan 5 in Rotterdaml. Ajax incasseerde dit seizoen nog steeds maar 2 tegendoelpunten, maar verloor wel al 9 punten.

 

Het lijkt erop dat Sparta dit seizoen moet gaan vechten tegen degradatie. Er werd pas 2 keer gewonnen door de Rotterdammers en tegen Ajax wordt het een hele lastige taak om een of meerdere punten te bemachtigen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Ajax verloor de laatste 10 onderlinge duels niet van Sparta (9W, 1G)
 • In 5 van de laatste 6 onderlinge duels zagen we meer dan 2.5 doelpunten

 

FC TWENTE VS. FEYENOORD: ZONDAG 28 NOVEMBER OM 14:30

 

Feyenoord doet het enorm goed in zowel de competitie als in Europa. De Rotterdammers staan op basis van verliespunten 1e in de Eredivisie en hebben zich afgelopen donderdag geplaatst als groepswinnaar voor de laatste 16 van de Conference League. Bovendien verloor Feyenoord al 13 wedstrijden op rij niet van FC Twente.

 

FC Twente speelt een wisselvallig seizoen, maar staat ondanks 4 nederlagen en 3 gelijke spelen op een 6e plek met 2 punten achter op nummer 4 FC Utrecht. FC Twente verloor de laatste 3 wedstrijden niet van Feyenoord, het werd wel 3 keer gelijk.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • De laatste 3 onderlinge duels werd het gelijk
 • In 5 van de laatste 6 onderlinge duels zagen we beide teams scoren

 

SC HEERENVEEN VS. PSV: ZONDAG 28 NOVEMBER OM 16:45

 

PSV staat op hetzelfde puntenaantal als Ajax en is dus volop in de titelrace in de Eredivisie. PSV won afgelopen donderdag eenvoudig van Sturm Graz en is met 1 puntje in de wedstrijd tegen Real Sociedad zeker van een plek in de knock-outfase van de Europa League.

 

SC Heerenveen speelt enorm wisselvallig. De eerste 2 wedstrijden van het seizoen werden gewonnen, maar sinds toen werd er in de volgende 10 wedstrijden maar 3 keer gewonnen. De Friezen kunnen wel hoop putten uit de voorgaande edities tegen PSV. In de laatste 4 edities werd het 3 keer 2-2.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • In 3 van de laatste 4 onderlinge duels werd het 2-2
 • In 5 van de laatste 6 onderlinge duels zagen we beide teams scoren en meer dan 2.5 doelpunten

 

VITESSE VS. AZ: ZONDAG 28 NOVEMBER OM 20:00

 

Beide ploegen speelden afgelopen Europees in de Conference League en deelde beiden de punten met hun tegenstander. Hierdoor is AZ geplaatst voor de volgende ronde in de Conference League en Vitesse maakt nog kans om de volgende ronde te halen.

 

In de Eredivisie gaat het met AZ een stuk minder voortvarend. De ploeg staat op een 12e plek met slechts 16 punten en incasseerde al 19 doelpunten. Vitesse staat er beter voor met een 5e plek, maar kreeg ook al 21 doelpunten tegen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels zagen we beide teams scoren en meer dan 2.5 doelpunten
 • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels was AZ het team dat als eerste scoorde