Eredivisie speelronde 18

 

De laatste wedstrijden van het kalenderjaar worden in een midweekse ronde afgewerkt. Hier lees je de voorbeschouwingen op de volgende wedstrijden:

 

  • SC Heerenveen vs. Feyenoord
  • Ajax vs. Fortuna Sittard
  • PSV vs. Go Ahead Eagles

 

SC HEERENVEEN VS. FEYENOORD: WOENSDAG 22 DECEMBER OM 18:45

 

Beide ploegen troffen afgelopen zondag hun grootste aartsrivaal. Voor Heerenveen was dit SC Cambuur in de Friese derby. De wedstrijd had doelpunten, VAR-momenten, een penalty én een rode kaart. Het enige wat ontbrak was het publiek. Door een doelpunt in de 83e minuut van Henk Veerman won SC Heerenveen de derby. Lang kan er niet nagenoten worden, want woensdag komt Feyenoord op bezoek in Heerenveen.

 

Feyenoord speelde De Klassieker. Uiteindelijk één van de slechtste Klassiekers waar een eigen doelpunt en een penalty de das om deden voor de Rotterdammers. Er werd dus verloren van Ajax, nadat Feyenoord een paar dagen eerder werd uitgeschakeld in de beker door FC Twente. Kan de ploeg van Arne Slot de rug rechten tegen SC Heerenveen?

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • In 5 van de laatste 6 wedstrijden zagen we meer dan 2.5 doelpunten, waarvan de laatste 2 edities zelfs 4 en 7 doelpunten
  • Feyenoord wist haar laatste 3 wedstrijden niet te winnen, Heerenveen verloor de laatste 6 wedstrijden niet

 

 

AJAX VS. FORTUNA SITTARD: WOENSDAG 22 DECEMBER OM 21:00

 

Ajax speelde een van haar slechtste Klassiekers ooit, maar ging er toch met een 0-2 overwinning vandoor. Gelukkig voor de Amsterdammers is de winterstop in zicht, want de blessurebank stroomt langzaam vol. Nog 1 wedstrijd tegen Fortuna Sittard, waar 6 keer op rij van werd gewonnen, tot de winterstop.

 

Fortuna moet dit seizoen strijden om degradatie te voorkomen. De ploeg uit Sittard staat momenteel op de 16e plaats met 1 punt voorsprong op de nummer 17 en 2 punten achterstand op de nummer 15. Een overwinning zal Fortuna heel goed uitkomen, maar vooralsnog kan de ploeg van Sjors Ultee daar alleen nog maar van dromen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Ajax won de laatste 6 onderlinge duels van Fortuna Sittard
  • Ajax zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten, Fortuna in 8 van de laatste 10 en in de laatste 5 onderlinge duels zagen we ook meer dan 2.5 doelpunten

 

 

PSV VS. GO AHEAD EAGLES: DONDERDAG 23 DECEMBER OM 18:45

 

Bij PSV begint de blessurebank langzaam weer leeg te stromen. Aanvoerder Cody Gakpo is weer helemaal fit en bewees meteen zijn waarde met 2 doelpunten en 2 assists sinds zijn rentree. De ploeg van Roger Schmidt staat met 1 punt voorsprong op de koppositie in de Eredivisie en zal tegen Go Ahead Eagles het winterkampioenschap veilig willen stellen. In oktober verloor PSV nog met dikke cijfers van Ajax, maar sinds toen is PSV 7 wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie (6W, 1G).

 

Go Ahead Eagles staat op een keurige 11e plek. Dit heeft de club te danken aan de goede reeks die werd neergezet tussen 2 oktober en 7 november. Er werd in die periode 3 keer gewonnen en 2 keer gelijkgespeeld, waaronder een gelijkspel tegen Ajax. Tegen PSV zal de ploeg uit Deventer niet rekenen op een resultaat. De laatste 7 wedstrijden verloren de Eagles van de club uit Eindhoven.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • PSV won de laatste 7 onderlinge duels van Go Ahead Eagles
  • In 6 van de laatste 7 wedstrijden zagen we meer dan 2.5 doelpunten