WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING FEYENOORD vs. STURM GRAZ | 15-09-2022 | 18:45

WEDTIPS EN VOORBESCHOUWING FEYENOORD vs. STURM GRAZ | 15-09-2022 | 18:45

Feyenoord Sturm Graz

Na de nederlaag tegen Lazio herpakte Feyenoord zich prima met een 3-0 overwinning tegen stadgenoot Sparta. Volgens oud-Feyenoord en huidig Spartaan De Guzman was Feyenoord zelfs ‘veel beter dan Ajax en AZ’. Dat belooft in ieder geval veel goeds voor de komende wedstrijden. Lees hier onze speel slimmer feiten, voorbeschouwing en opstellingen!

 

SPEEL SLIMMER FEITEN

 

  • Feyenoord kreeg minstens 1 goal tegen in 10 van de laatste 12 thuiswedstrijden in de Europa League
  • Feyenoord won niet in 7 van de laatste 9 thuiswedstrijden in de Europa League
  • Feyenoord verloor niet in 5 van de laatste 6 wedstrijden in de Europa League
  • Sturm Graz scoorde in 14 van de laatste 16 uitwedstrijden in de Europa League
  • Sturm Graz heeft de laatste 4 wedstrijden op rij niet verloren
  • In 6 van de laatste 8 uitwedstrijden van Sturm Graz scoorden beide teams

 

 

FEYENOORD DRAAIT LEKKER

 

Wij zien Feyenoord als de grote favoriet voor deze Europese wedstrijd. De ploeg van trainer Slot is in de Eredivisie nog ongeslagen en laat bij tijd en wijle prima voetbal zien. Met odds van 1.35 voor een overwinning is het duidelijk dat Feyenoord hoger staat aangeschreven dan de tegenstander uit Oostenrijk. 

 

De vorige wedstrijd werd verloren tegen Lazio, maar dat werd prima hersteld met een overwinning op Sparta. Deze wedstrijd zal Feyenoord per se willen winnen om de kans op overwintering in de Europa League te vergroten. 

 

Blikvangers dit seizoen bij Feyenoord zijn de Mexicaan Gimenez, de Pool Szymanski en Timber. Ook spits Danilo pikt geregeld zijn goaltjes mee met 5 goals in 6 Eredivisiewedstrijden.

 

 

STURM GRAZ DROOMT VAN STUNT(JE)

 

De Oostenrijkers wonnen vorige week nipt van FC Midtjylland (1-0) dankzij een vroege goal van Emegha. Verder draait de ploeg in eigen land ook prima met een verdienstelijke derde plek. Er werd slechts 1 wedstrijd verloren, maar wel gewonnen van RB Salzburg. 

 

Toch schrijven wij de Oostenrijkers minder hoog aan dan de formatie van Slot. Blikvangers zijn spitsen Emegha en Höjlund met 6 goals. De andere spits, Jantscher, is nog geblesseerd. Die was vorig jaar zowel in de competitie als in Europa de topscorer van de Oostenrijkers. 

 

Sturm Graz zit in ieder in een prima flow. In de laatste 5 wedstrijden werd niet verloren en incasseerde de ploeg slechts 2 tegendoelpunten.

 

 

BLESSURES EN MOGELIJKE OPSTELLINGEN FEYENOORD - STURM GRAZ

 

Hier kunnen we kort over zijn. Lazio kent geen blessures en ook Feyenoord komt op volle sterkte naar Rome toe. 

 

Mogelijke opstelling Feyenoord (1-4-3-3): Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Timber, Kökcu, Walemark; Walemark, Idrissi, Danilo.

 

Mogelijke opstelling Sturm Graz (1-4-4-2): Siebenhandl; Dante, Wüthrich, Affengruber, Ingolitsch; Prass, Horvat, Hierländer, Gorenc-Stankovic; Ajeti, Emegha.

 

WEDTIPS FEYENOORD - STURM GRAZ

 

  • Feyenoord wint zonder tegentreffer & meer dan 2.5 goals: 4.90
  • Feyenoord wint, beide teams scoren & Danilo scoort: 4.50