VOORBESCHOUWING CHAMPIONS LEAGUE DINSDAG 19 OKTOBER


 

Speelronde 3 van de Champions League staat voor de deur. De duurste, grootste en beste spelers van de wereld komen weer in actie op de Europese velden. In deze voorbeschouwing lees je de feiten en verwachting per wedstrijd.

 

BEŞIKTAŞ VS. SPORTING CP: DINSDAG 19 OKTOBER OM 18:45

 

Beide teams staan nog op 0 punten na 2 gespeelde wedstrijden. Hoe dan ook gaat dus minimaal een van de ploegen van de 0 punten af. Overwintering in de Champions League lijkt voor beide ploegen geen reële optie meer. Welke van de 2 teams houdt er dan wel uitzicht op een plek in de knock-outfase van de Europa League?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Beşiktaş zag in 6 van de laatste 7 wedstrijden beide teams scoren én meer dan 2.5 doelpunten
 • Sporting CP is in 4 van de laatste 5 wedstrijden het eerste team dat scoorde

 

CLUB BRUGGE VS. MANCHESTER CITY: DINSDAG 19 OKTOBER OM 18:45

 

In groep A ligt alles nog open. Club deelt met 4 punten de eerste plaats samen met PSG en City volgt met 1 punt minder. Wie er gaat overwinteren in de Champions League is dus nog maar de vraag. Club Brugge heeft met een gelijkspel tegen PSG en een overwinning op RB Leipzig twee fantastische wedstrijden afgelegd. Manchester City stelde teleur tegen PSG, maar wist 6 keer het net te vinden tegen RB Leipzig. Als Nederlander Noa Lang weet te scoren, maar Manchester City weet te winnen krijg je niet 7.00, maar 10.00 keer je inzet.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Manchester City verloor maar 1 van de laatste 10 wedstrijden
 • Club Brugge verloor maar 1 van de laatste 15 wedstrijden
 • Noa Lang is in 14 wedstrijden bij 9 doelpunten direct betrokken geweest (4G, 5A)

 

AJAX VS. BORUSSIA DORTMUND: DINSDAG 19 OKTOBER OM 21:00

 

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van Ajax vs. Borussia Dortmund.

 

ATLÉTICO MADRID VS. LIVERPOOL: DINSDAG 19 OKTOBER OM 21:00

 

Eén van de grootste wedstrijden wordt gespeeld in het Wanda Metropolitano. Het Liverpool van Jürgen Klopp komt op bezoek in de hoofdstad van Spanje. Liverpool verkeert in een uitstekende vorm en verloor al 13 wedstrijden op rij niet. Smaakmaker bij The Reds is topscorer Mo Salah. Salah scoorde dit seizoen al 10 doelpunten en gaf 4 assists in 10 wedstrijden. Oud Liverpool spits Luis Suárez is de man van de doelpunten bij Atlético Madrid. Krijgen we een puntendeling waarbij Salah én Suárez het net weten te vinden? Dan krijg je nu 22.50 keer je inzet.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Liverpool verloor al 13 wedstrijden op rij niet
 • Atlético won de laatste 3 ontmoetingen van en tegen Liverpool
 • Mo Salah loopt dit seizoen 1 op 1 als het gaat om doelpunten en wedstrijden

 

FC PORTO VS. AC MILAN: DINSDAG 19 OKTOBER OM 21:00

 

Er moet door zowel FC Porto als AC Milan gewonnen worden om overwintering in de Champions League in het zicht te houden. Porto en Milan kregen allebei al 5 doelpunten tegen in de Champions League. Welke van de twee teams houdt uitzicht op overwintering in de Champions League?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • AC Milan zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten
 • FC Porto zag in haar 5 laatste wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten

 

INTER VS. SHERIFF TIRASPOL: DINSDAG 19 OKTOBER OM 21:00

 

Sheriff Tiraspol is dé sensatie in de eerste twee wedstrijden in de Champions League. De grootste stunt van het jaar lijkt al gespeeld te zijn: Sheriff won met 1-2 uit bij Real Madrid. Nadat Sheriff al een overwinning had geboekt tegen Shaktar Donetsk staat het nu dan ook op de 1e plaats in de groep. Weet Inter de spelers van Sheriff weer met beide benen op de grond te krijgen of gaat Sheriff rustig door met stunten? Als Sheriff weet te winnen krijg je niet 17.00, maar 20.00 keer je inzet.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Sheriff kan de eerste club ooit worden die haar eerste 3 Champions League wedstrijden in de historie allemaal wint
 • Sheriff is al 19 wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities
 • Beide teams zagen in 4 van de 5 laatste wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten

 

PARIS SAINT-GERMAIN VS. RB LEIPZIG: DINSDAG 19 OKTOBER OM 21:00

 

PSG tegen RB Leipzig is één van de wedstrijden waar veel mensen naar uitkijken. Dit heeft alles te maken met de spelers die in de voorhoede van de Parijzenaren rondlopen. Van Messi, Mbappé en Neymar wordt veel verwacht. Mbappé scoort er al op los, maar Messi en Neymar kennen een stroef begin van de competitie. Kylian Mbappé kan qua doelpuntenaantal in de Champions League op 22-jarige leeftijd gelijk komen met Ronaldo en Messi bij elkaar op dezelfde leeftijd. Hiervoor hoeft de Fransman nog maar 1 keer het net weten te vinden. Weet de verdediging van RB Leipzig de 3 topspelers van scoren af te houden?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • RB Leipzig zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten
 • RB Leipzig zag in 6 van de 8 laatste wedstrijden beide teams scoren

 

SHAKTAR DONETSK VS. REAL MADRID: DINSDAG 19 OKTOBER OM 21:00

 

Real Madrid was onderdeel van één van de grootste stunts tot nu toe van dit seizoen. Het werd in het eigen Santiago Bernabeu met 2-1 verslagen door Sheriff Tiraspol. Maar ook Shaktar weet hoe het is om te verliezen van de nieuwkomer in de Champions League. Real Madrid zal de rug moeten rechten tegen Shaktar. Dit moet onder leiding gedaan worden door Karim Benzema. De Franse topspits is dit seizoen in 10 wedstrijden al bij 17 doelpunten direct betrokken geweest (10G, 7A). Als Benzema opnieuw schittert en minimaal 2 doelpunten maakt krijg je niet 5.80, maar 6.25 keer je inzet.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Real zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten en allebei de teams scoren
 • Shaktar Donetsk is al 6 wedstrijden op rij ongeslagen