VOORBESCHOUWING CHAMPIONS LEAGUE WOENSDAG 20 OKTOBER


 

Speelronde 3 van de Champions League staat voor de deur. De duurste, grootste en beste spelers van de wereld komen weer in actie op de Europese velden. In deze voorbeschouwing lees je de feiten en verwachting per wedstrijd.

 

FC BARCELONA VS. DYNAMO KIEV: WOENSDAG 20 OKTOBER OM 18:45

 

Het Barcelona van Ronald Koeman lijkt na een overwinning op Valencia de weg naar boven gevonden te hebben. En dat is nodig, want in de Champions League heeft Barcelona nog niet gescoord, gewonnen en gelijkgespeeld. Het staat dus met 0 punten op de laatste plek. Er zal hoe dan ook gewonnen moeten worden van Dynamo Kiev om nog uitzicht te houden op overwintering in het miljoenenbal.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • FC Barcelona won vorig jaar twee maal van Dynamo Kiev (4-0 & 2-1)
 • FC Barcelona kreeg in de laatste 3 wedstrijden minimaal 1 tegendoelpunt

 

RED BULL SALZBURG VS. VFL WOLFSBURG: WOENSDAG 20 OKTOBER OM 18:45

 

Het Wolfsburg van Mark van Bommel gaat op bezoek bij Salzburg. Clubtopscorer Weghorst moet de wedstrijd op tv kijken, want de Nederlandse spits is positief getest op het coronavirus. Met 2 gelijke spelen staat Wolfsburg met 2 punten achterstand op groepshoofd Salzburg op de gedeelde 3e plek. Met dus maar 2 punten achterstand op Salzburg en maar 1 punt voorsprong op de nummer 4 is alles nog open in Groep G. Weet Wolfsburg ook zonder topscorer Weghorst doelpunten te maken tegen Salzburg?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • RB Salzburg verloor al 20 wedstrijden op rij niet
 • Wolfsburg kreeg in de 6 laatste wedstrijden minimaal 1 tegendoelpunt

 

BENFICA VS. BAYERN MÜNCHEN: WOENSDAG 20 OKTOBER OM 21:00

 

In München gaat het fantastisch. In de Bundesliga is Bayern koploper en in de Champions League is de volle buit na 2 wedstrijden een feit. Bayern wist ook al 8 keer het net te vinden en kreeg nog geen doelpunt tegen. Ook Benfica kreeg nog geen tegendoelpunt, maar topscorer Robert Lewandowski gaat er ongetwijfeld alles aan doen om hier verandering in te brengen. Weet Benfica te stunten tegen Bayern of gaat Bayern met 1 been alvast de knock-out fase van de Champions League in?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Bayern zag in de laatste 10 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten
 • Benfica was in 4 van de laatste 5 wedstrijden winnaar van de eerste helft

 

CHELSEA VS. MALMÖ FF: WOENSDAG 20 OKTOBER OM 21:00

 

De regerend Champions League winnaar Chelsea krijgt Malmö op bezoek. Chelsea staat op 3 punten en heeft 1 doelpunt gemaakt en 1 doelpunt geïncasseerd. Met Malmö gaat het een stuk minder goed. Met 0 doelpunten, 7 tegendoelpunten en 0 punten staat het stijf onderaan de groep. Voor Chelsea lijkt het dus een formaliteit te worden. 

 

Speel Slimmer feiten:

 • Chelsea was in 8 van de laatste 10 wedstrijden het eerste team dat scoorde
 • Chelsea zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden minder dan 2.5 doelpunten

 

LOSC LILLE VS. SEVILLA: WOENSDAG 20 OKTOBER OM 21:00

 

Nadat Lille vorig seizoen als kampioen van de Ligue 1 werd gekroond, staat het op dit moment al 13 punten achter op de koploper in de Ligue 1. Dat het dus een stuk minder goed gaat bij Lille is duidelijk. In de Champions League staat Lille nog op de laatste plek met slechts 1 punt. Tegenstander Sevilla doet het een stuk beter in eigen land. Met een derde plek doet Sevilla nog volop mee in de bovenste regionen. In de Champions League heeft Sevilla tweemaal de punten gedeeld waardoor het op een gedeelde 2e plek staat met twee punten. Houdt Lille of Sevilla de weg open naar overwintering?

 

Speel Slimmer feit:

 

 • Sevilla zag in 8 van de laatste 9 wedstrijden minder dan 2.5 doelpunten

 

MANCHESTER UNITED VS. ATALANTA: WOENSDAG 20 OKTOBER OM 21:00

 

Manchester United heeft het zware programma afgelopen zaterdag ingeleid met een nederlaag tegen Leicester City. Ondanks twee knappe doelpunten lijkt de verdediging van Manchester United erg kwetsbaar. Hetzelfde geldt voor Atalanta. Al een aantal seizoenen op rij scoort Atalanta aan de lopende band, maar echte successen blijven uit. Krijgen we weer een doelpuntrijke wedstrijd te zien? Als beide teams scoren in beide helften krijg je niet 8.50, maar 9.50 keer je inzet.

 

Speel slimmer feiten:

 

 • Atalanta zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten
 • Manchester United zag in 6 van de 8 laatste wedstrijden beide teams scoren
 • Atalanta zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden beide teams scoren

 

YOUNG BOYS VS. VILLAREAL: WOENSDAG 20 OKTOBER OM 21:00

 

Young Boys begon met een onverwachte overwinning op Manchester United aan de groepsfase van de Champions League. Door die 3 punten staat Young Boys momenteel 2e in groep F. Het Villareal van Danjuma Groeneveld is minder begonnen aan de groepsfase en zal moeten winnen van Young Boys om zicht te houden op overwintering. Weet Danjuma zijn goede lijn door te zetten met een goal en een assist? Daar hebben we een mooie odd boost op.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Young Boys zag in 6 van de laatste 8 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten
 • Villareal wist maar 2 van de laatste 12 wedstrijden te winnen

 

ZENIT ST. PETERSBURG VS. JUVENTUS: WOENSDAG 20 OKTOBER OM 21:00

 

Juventus begon dramatisch aan het seizoen in de Serie A, maar heeft inmiddels de vorm weer helemaal te pakken. Met 5 overwinningen op rij kunnen de Turijners weer lachen. Zenit is al jarenlang de topclub van Rusland, maar weet in Europa vooralsnog niet te overtuigen. Als Juventus de goede lijn van de afgelopen wedstrijden door trekt, kan het een hele grote stap zetten richting groepswinst.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Juventus won de laatste 5 wedstrijden
 • Zenit zag in de laatste 5 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten
 • Juventus was in de laatste 8 wedstrijden het eerste team dat scoorde