VOORBESCHOUWING CHAMPIONS LEAGUE DINSDAG 2 NOVEMBER


Het is tijd voor de returns in de Champions League (CL). Inmiddels hebben alle ploegen in de groepen elkaar getroffen en is de tussenbalans opgemaakt. Een aantal clubs staan al met 1 been in de knock-outfase, andere clubs moeten nog vechten voor overwintering. Hier lees je de voorbeschouwingen op de Champions League wedstrijden van dinsdag 2 november.

 

MALMÖ VS. CHELSEA: DINSDAG 2 NOVEMBER OM 18:45

 

De verwachting is dat het een eenvoudige overwinning wordt voor Chelsea op bezoek in Zweden. De regerend Champions League winnaar won in de thuiswedstrijd tegen Malmö eenvoudig met 4-0 en wist in de laatste 15 CL-wedstrijden slechts 2 keer niet te scoren.  Malmö staat onderaan in groep H en wacht nog altijd op het eerste punt en het eerste doelpunt in het miljoenenbal dit seizoen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Chelsea scoorde in 13 van de laatste 15 CL-wedstrijden minimaal 1 doelpunt
 • Malmö incasseerde al 11 doelpunten in de eerste 3 groepswedstrijden

 

 

VFL WOLFSBURG VS. RB SALZBURG: DINSDAG 2 NOVEMBER OM 18:45

 

Na het ontslag van Mark van Bommel bij Wolfsburg won de Duitse ploeg knap van Bayer Leverkusen afgelopen zaterdag. Wolfsburg is favoriet in aanloop naar de wedstrijd tegen de Oostenrijkers. De Duitsers pakte 2 punten in de eerste 3 wedstrijden, maar won 4 van de 5 laatste Europese wedstrijden in de Volkswagen Arena. Salzburg pakte al 7 punten en opvallend is dat de helft van de 6 gescoorde doelpunten gescoord zijn vanaf de penaltystip.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • RB Salzburg scoorde al 3 penalty’s in de eerste 3 groepswedstrijden
 • RB Salzburg heeft al 24 wedstrijden op rij niet verloren in alle competities
 • Wolfsburg scoorde dit seizoen 13 doelpunten in 13 wedstrijden, dat is gemiddeld 0,79 doelpunten minder dan in seizoen 2020/21 (61 in 34 wedstrijden)

 

VILLARREAL VS. YOUNG BOYS: DINSDAG 2 NOVEMBER OM 21:00

 

Villarreal is favoriet om de tweede wedstrijd tegen Young Boys ook te winnen. De Europa League winnaar won in Zwitserland met 4-1 van Young Boys. In groep F is alles nog mogelijk, dus is het belangrijk voor Villarreal om opnieuw 3 punten te pakken tegen de Zwitsers. Young Boys won de openingswedstrijd in de groep knap van Manchester United, maar is er sinddien niet meer in geslaagd om punten te pakken.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Villarreal zag in 4 van de laatste 5 wedstrijden beide teams scoren, Young Boys in alle 5 de laatste wedstrijden
 • Nederlander Danjuma is most valuable player van Villarreal tot nu toe (5G, 1A)

 

JUVENTUS VS. ZENIT: DINSDAG 2 NOVEMBER OM 21:00

 

Als Juventus opnieuw weet te winnen is een plek bij de laatste 16 een feit voor de ploeg uit Turijn. In tegenstelling tot hun slechte vorm in de Serie A, heeft Juventus in de eerste 3 wedstrijden in groep H de volle buit gepakt. Juventus kreeg zelfs nog geen doelpunt tegen in de Champions League dit seizoen. Zenit heeft 4 punten gepakt in de hun laatste 9 groepswedstrijden in Europa. In die laatste 9 wedstrijden is Zenit er niet in geslaagd om buitenshuis een overwinning veilig te stellen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Zenit pakte slechts 4 punten in de laatste 9 Europese groepswedstrijden
 • Juventus is samen met Bayern München het enige team zonder tegendoelpunt in Europees verband

 

FC BAYERN MÜNCHEN VS. BENFICA: DINSDAG 2 NOVEMBER OM 21:00

 

Bayern kent een perfecte start in de Champions League dit seizoen en is dan ook één van de favorieten voor de cup met de grote oren. Bayern scoorde in 14 minuten 4 doelpunten tegen Benfica waardoor er 0-4 gewonnen werd. Bayern staat aan kop in groep E en incasseerde nog geen tegendoelpunt. Benfica heeft 4 punten gepakt en zal hoogstwaarschijnlijk de volgende wedstrijd tegen FC Barcelona uitmaken wie een plek bij de laatste 16 weet te bemachtigen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Bayern München is samen met Juventus het enige team zonder tegendoelpunt in Europees verband
 • Robert Lewandowski scoorde dit seizoen al 5 doelpunten in de Champions League
 • Leroy Sané is most valuable player van Bayern in de Champions League (3G, 3A)

 

SEVILLA VS. LILLE: DINSDAG 2 NOVEMBER OM 21:00

 

Sevilla speelde de 3 eerste wedstrijden in de groepsfase gelijk en staat daarmee 2e in groep G. De vorige wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. Lille wist ook nog niet te winnen, maar speelde wel 2 keer gelijk. De ploegen lijken aan elkaar gewaagd en een nieuwe puntendeling wordt dan ook zeker niet uitgesloten.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Beide ploegen scoorde minder doelpunten dan dat er wedstrijden gespeeld zijn (Sevilla 2, Lille 1)
 • Beide ploegen behaalde alleen nog maar punten door gelijke spelen (Sevilla 3, Lille 2)

 

DYNAMO KIEV VS. FC BARCELONA: DINSDAG 2 NOVEMBER OM 21:00

 

Het Koeman-loze FC Barcelona wist met de nieuwe (tijdelijke) trainer opnieuw niet te winnen in La Liga. Ook in de Champions League gaat het nog niet voortvarend met de Catalanen. Er werd pas 1 doelpunt gescoord en die resulteerde in de enige overwinning in de groepsfase. Toch is de verwachting dat Barca het puntenaantal gaat verdubbelen tegen de ploeg uit Kiev. Dynamo Kiev wist nog niet te scoren in de Champions League dit seizoen en moet het doen met de laatste plaats in groep E.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • ­Dynamo Kiev wist nog niet te scoren dit Champions League seizoen
 • FC Barcelona scoorde pas 1 doelpunt in de groepsfase

 

ATALANTA VS. MANCHESTER UNITED: DINSDAG 2 NOVEMBER OM 21:00

 

Manchester United is licht favoriet op bezoek bij Atalanta. De vorige wedstrijd kwam Manchester United spectaculair terug van een 0-2 achterstand op het eigen Old Trafford. De druk op Ole Gunnar Solksjaer is wat afgenomen na een goede overwinning op Tottenham Hotspur, maar bij een slecht resultaat tegen Atalanta zal de kritiek ook snel weer toenemen. Atalanta’s 1-0 overwinning op Villarreal was het enige winstpartij van de laatste 5 thuiswedstrijden in de Champions League.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Atalanta heeft 4 van de laatste 5 Europese thuiswedstrijden niet gewonnen
 • Beide teams zagen in 5 van de laatste 6 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten