VOORBESCHOUWING CHAMPIONS LEAGUE DINSDAG 23 NOVEMBER


Wedstrijddag 5 van de Champions League staat voor de deur. Een paar clubs zijn al geplaatst voor de knock-outfase en een paar clubs zijn al kansloos op overwintering, maar de meeste moeten nog aan de bak. In dit artikel lees je de voorbeschouwing op alle wedstrijden van dinsdag 23 november.

 

DYNAMO KIEV VS. BAYERN MÜNCHEN: DINSDAG 23 NOVEMBER OM 18:45

 

Bayern München reist na een pijnlijk verlies in eigen competitie af naar Kiev waar Dynamo Kiev wacht. Der Rekordmeister is al zeker van overwinning en als Bayern München 1 punt weet te halen is het zeker van groepswinst.

 

Dynamo Kiev móét winnen om uitzicht te houden op de 3e plaats, waarmee je overwintert naar de Europa League. Echter wisten de Oekraïners nog geen doelpunt te maken in de Champions League dit seizoen. Bayern München wist dat wel, al 17 keer en het incasseerde slechts 2 doelpunten. Dyanmo moet, maar het zal een hele lastige taak worden.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Dynamo Kiev scoorde nog niet dit Champions League seizoen
 • Bayern München scoorde de meeste doelpunten (17) van alle clubs in de Champions League

 

VILLARREAL VS. MANCHESTER UNITED: DINSDAG 23 NOVEMBER OM 18:45

 

De wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 in groep F. Manchester United is volgens de bookmaker favoriet, maar het moet het doen zonder Solksjaer. Gaat dit ervoor zorgen dat United beter gaat presteren of waren de slechte resultaten niet de schuld van de trainer?

 

De Europa League-winnaar ruikt bloed en wil je koppositie behouden tegen The Red Devils. Opmerkelijk: Villarreal wist slechts 1 wedstrijd niet te scoren in Europees verband sinds de start van seizoen 2020/21.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • In 5 van de laatste 6 onderlinge duels zagen we minder dan 2.5 doelpunten
 • United won maar 2 van de laatste 8 wedstrijden

 

CHELSEA VS. JUVENTUS: DINSDAG 23 NOVEMBER OM 21:00

 

Chelsea is favoriet in de wedstrijd die hoogstwaarschijnlijk gaat bepalen wie er eindigt als groepshoofd in groep H. Thomas Tuchel’s team verloor pas 2 wedstrijden in alle competities dit seizoen. Eén van die 2 wedstrijden was in Italië tegen Juventus.

 

Juventus is momenteel groepshoofd van groep H met het maximaal aantal punten. De Oude Dame scoorde de meeste doelpunten (9) en incasseerde pas 2 tegendoelpunten.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Juventus verloor de laatste 4 onderlinge duels niet
 • Chelsea kreeg de minste tegendoelpunten (1) van alle clubs in de Champions League

 

FC BARCELONA VS. BENFICA: DINSDAG 23 NOVEMBER OM 21:00

 

De bookmakers verwachten dat Barcelona haar positie in groep E gaat verstevigen tegen Benfica. De thuisploeg heeft zich redelijk hersteld van het desastreuze begin van de groepsfase met 2 overwinningen op Dynamo Kiev. Barcelona hoopt met Xavi op een betere hervatting van de Champions League waarin overwinteren wordt veiliggesteld.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • In 3 van de eerste 4 groepswedstrijden van Benfica scoorde maar 1 team
 • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels zagen we minder dan 2.5 doelpunten

 

SEVILLA VS. VFL WOLFSBURG: DINSDAG 23 NOVEMBER OM 21:00

 

Sevilla is favoriet om haar eerste Champions League overwinning van dit seizoen te pakken ten koste van Wolfsburg. De thuisploeg staat met 3 gelijke spelen en 1 nederlaag laatste in groep G en Sevilla scoorde pas 1 doelpunten die niet vanaf de penaltystip kwam. Wolfsburg is in alle competities nog ongeslagen sinds de aanstelling van Florian Kohfeldt als manager.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Wolfsburg verloor nog niet onder Florian Kohfeldt
 • Sevilla scoorde pas 1 ‘velddoelpunt’ in de Champions League

 

MALMÖ VS. ZENIT: DINSDAG 23 NOVEMBER OM 21:00

 

Zenit is favoriet op bezoek in Zweden. Hun vorige 4-0 overwinning op Malmö leverde tot nu toe de enige punten van het toernooi op, wat betekent dat ze genoegen moeten nemen met de 3e plaats in groep H. Malmö wist nog niet te scoren dit Champions League seizoen en het staat daarom ook op een kansloze laatste plaats in groep H.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Malmö scoorde nog niet dit seizoen in de Champions League
 • Zenit pakte haar enige punten in de Champions League tegen Malmö

 

LILLE VS. RB SALZBURG: DINSDAG 23 NOVEMBER OM 21:00

 

Lille is lichte favoriet tegen RB Salzburg. Bij een overwinning komt Lille terecht op de 1e plek in groep G. De Fransen pakte op indrukwekkende wijze 4 punten uit de vorige 2 wedstrijden tegen Sevilla, maar ze scoorde slechts 7 doelpunten in hun laatste 10 Champions League duels. Salzburg verzamelde vooralsnog 7 punten in de eerste 4 wedstrijden, maar won nog niet buitenshuis.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • RB Salzburg won nog niet buitenshuis in de Champions League
 • Lille scoorde maar 7 doelpunten in haar laatste 10 Champions League-duels

 

YOUNG BOYS VS. ATALANTA: DINSDAG 23 NOVEMBER OM 21:00

 

Atalanta moet winnen op bezoek bij Young Boys om een plek in de top 2 van groep F te veroveren. De Italianen verzamelde 5 punten in hun eerste 4 wedstrijden en staat daarmee op een 3e plek op 2 punten van zowel Villarreal als Manchester United. Young Boys heeft de laatste 3 wedstrijden verloren na hun knappe overwinning op Manchester United en zal moeten winnen van Atalanta om uitzicht te houden op enige vorm van overwinteren in Europa.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • In 3 van de 4 wedstrijden in de Champions League zag Atalanta beide teams scoren
 • Young Boys verloor de laatste 3 wedstrijden