GP ABU DHABI

 

Na 21 bloedstollende races zijn we aangekomen bij de laatste en allesbeslissende race in Abu Dhabi. Op het Yas Marina Circuit gaan Hamilton en Verstappen met elkaar uitvechten wie wereldkampioen 2021 wordt.

 

YAS MARINA CIRCUIT

 

De laatste paar jaren werd de laatste race van het seizoen ook gereden op het Yas Marina Circuit, alleen toen was vaak het kampioenschap al lang en breed beslist. Dat is dit seizoen wel anders, net als het circuit zelf. Er is hard gewerkt aan twee aanpassingen op het circuit: bocht 5,6 en 7, een krappe chicane en hairpin, zijn nu tot één hairpin verwonden. Daarnaast is een andere bochtencombinatie van bocht 11, 12 en 13 in een flauw bocht veranderd. Hierdoor zou het inhalen op het circuit makkelijker moeten worden.

 

Bron: AD.nl

 

HET EINDE VAN DE TITANENSTRIJD

 

Max Verstappen jaagt in Abu Dhabi op de eerste F1-titel in zijn nog jonge carrière. Lewis begon het seizoen minder, maar hoopt na een sterke tweede seizoenshelft zijn 8e wereldtitel binnen te halen. Nog nooit is er zo veel spanning geweest rondom de wereldtitel. Beide coureurs staan op evenveel punten, dus de coureur die de meeste punten binnen haalt op het circuit van Abu Dhabi wordt gekroond als wereldkampioen 2021.

 

In de wandelgangen wordt veel gesproken over alle scenario’s die mogelijk zijn. Max Verstappen heeft dit seizoen 9 races gewonnen, Hamilton 8. Mochten beide coureurs buiten de punten vallen, is Max Verstappen wereldkampioen. Mocht Hamilton dus van de baan gereden worden, is Max wereldkampioen. Gaat dit gebeuren? Of gaat Max op een ‘eerlijke’ manier het wereldkampioenschap binnen halen?

 

Mochten allebei de coureurs in de punten eindigen is de rekensom heel simpel: de coureur die het hoogst eindigt is wereldkampioen. Het belooft hoe dan ook een enorm spannende race te worden waarbij iedereen op de top van zijn kunnen moet presteren.

 

Vrijdag 10 december

 

  • Vrije Training 1: 10:30 uur – 11:30 uur
  • Vrije Training 2: 14:00 uur – 15:00 uur

 

Zaterdag 11 december

 

  • Vrije Training 3: 11:00 uur – 12:00 uur
  • Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

 

Zondag 12 december

 

  • Race: 14:00 uur – 16:00 uur