GP BRAZILIË 2021

 

Na 2 jaar afwezigheid is de Grand Prix van Brazilië teruggekeerd. Het circuit wat in het verleden al vaak het toneel was van titelbepalende momenten, kan ook in 2021 weer belangrijk zijn in de strijd om het kampioenschap. Hier lees je de voorbeschouwing op de Grand Prix van Brazilië.

 

AUTÓDROMO JOSÉ CARLOS PACE

 

Het Braziliaanse Grand Prix-circuit is een van de favorieten van F1-liefhebbers. Op een relatief korte afstand van 4.309 km is de 1:10.540 van Valteri Bottas in 2018 de snelste tijd die ooit is gereden op de Braziliaanse baan.

 

De eerste 2 bochten staan bekend als de Senna ‘S’. De bochten zijn een afdaling van links naar rechts die begint met een scherpe bocht vanaf de korte aanloop van de grid. Dit kan ervoor zorgen dat de coureurs al snel om een plek moeten vechten. En dit kan voor de nodige spektakel zorgen.

 

Bron: AD.nl

 

DE SPANNING STIJGT

 

Het Formule 1-seizoen van 2021 nadert de ontknoping. Nog altijd liggen Max en Lewis op een steenworp afstand van elkaar. Met nog vier races te gaan staat Max Verstappen op een voorsprong van 19 punten in het coureurskampioenschap en in het contructeurskampioenschap staat Red Bull 1 puntje achter op Mercedes. In beide kampioenschappen ligt alles nog open.

 

In Brazilië zijn er aankomend weekend ook nog extra punten te verdienen, want voor de derde en laatste keer dit seizoen is er een sprintkwalificatie. Hierdoor zijn er op de zaterdag al punten te verdienen. Door deze sprintkwalificatie wordt de kwalificatie ook al na de eerste training gereden op vrijdagavond. Zaak voor de teams op alles in 1 keer op orde te hebben.

 

Tijdschema Grand Prix van Mexico 2021

 

Vrijdag:

 

  • Eerste vrije training: 16:30-17:30
  • Kwalificatie: 20:00-21:00

 

 

Zaterdag:

 

  • Tweede vrije training: 16:00-17:00
  • Sprintrace: 20:30-21:00

 

 

Zondag:

 

  • Race: 18:00