GP MEXICO 2021


 

Sinds de GP van Mexico terug is gekomen in 2015 werd deze alleen gewonnen door Nico Rosberg, Max Verstappen en Lewis Hamilton. Krijgen we een nieuwe winnaar op het lijstje of weten Max en Lewis goede zaken te doen in het wereldkampioenschap?

 

AUTÓDROMO HERMANOS RODRÍGUEZ

 

Het circuit van Mexico is vernoemd naar de broers Pedro en Ricardo Rodríguez. Deze twee coureurs zijn tot nu toe de beste coureurs die Mexico ooit heeft gehad. Ricardo was de jongste Ferrari-coureur ooit met 19 jaar en 208 dagen oud, maar kwam in 1962 om het leven in een tragisch ongeluk tijdens de Mexicaanse GP.

 

Het circuit is sinds het ontstaan in 1962 amper gewijzigd. De Peraltada-bocht waarin Ricardo Rodríguez om het leven kwam is wel vervangen door een stadiumgedeelte met langzamere bochten, maar verder is er bijna niks veranderd aan het circuit. Het circuit kent nog altijd een lang recht stuk en een snelle eerste sector. In de tweede sector is de wegligging van de wagen belangrijk in de bochten met hoge snelheid.

 

 

 

Bron: AD.nl


RED BULL FAVORIET

 

In de afgelopen paar jaren heeft Red Bull al vaker een goed resultaat neergezet in Mexico. Dit was ook in de jaren dat Red Bull nog geen competitieve wagen had, maar zoals iedereen weet is dit seizoen de wagen van Max competitiever dan ooit. Als Red Bull al zonder top auto een goed resultaat neer zette, wat is er dan wel niet mogelijk mét een top auto?

 

Het circuit en de ligging zijn dan ook in het voordeel van Red Bull. In de tweede en derde sector is er veel grip nodig en dit is precies waarin de Red Bull van Max zich onderscheidt ten opzichte van de Mercedes van Hamilton. Daarnaast ligt het circuit op ruim 2.000 meter van de zeespiegel. In deze ijle lucht komt Mercedes minder uit de verf, terwijl de Honda-motor juist goed presteert op deze hoogte.

 

Tijdschema Grand Prix van Mexico 2021

Vrijdag:

 

  • Eerste vrije training: 18:30-19:30
  • Tweede vrije training: 22:00-23:00

 

Zaterdag:

 

  • Derde vrije training: 18:00-19:00
  • Kwalificatie: 21:00-22:00

 

Zondag:

 

  • Race: 20:00-22:00