GP QATAR 2021

 

Nog 3 te gaan. Met nog 3 races te gaan is de spanning te snijden in zowel het coureurskampioenschap als in het constructeurskampioenschap. We reizen voor het eerst in de historie van de Grand Prix af naar Qatar met een belangrijke vraag: ‘heeft de GP van Brazilië alles veranderd of was het een zoveelste wisselingen van de troon?’

 

LOSAIL INTERNATIONAL CIRCUIT

 

Het is dus de eerste keer in de historie van de Grand Prix dat er wordt geracet op het Losail International Circuit. Het is dus lastig te zeggen wat we kunnen verwachten bij de race. Er is 1 coureur die een klein voordeel heeft op de rest en dat is Sergio Perez. De Mexicaan won een GP2 Asia Series race at Losail International in februari 2009.

Bron: AD.nl

 

HAMILTON FAVORIET

 

De verwachting is dat het circuit van Qatar in het voordeel gaat zijn van de Mercedessen. Er zijn veel lange rechte stukken waarop de Mercedes in zijn kracht kan komen. Toch zijn er 3 redenen waarom Max niet kansloos is. Mercedes-baas Toto Wolff gaf toe dat de prestaties van de Mercedes motor bij elke race achteruitgaat, dus misschien moeten ze er zuinig mee zijn tot in Abu Dhabi. En de andere hoop voor de Nederlander is de pure onvoorspelbaarheid van deze campagne, met twee van de afgelopen drie races als perfecte voorbeelden.

 

Tijdschema GP van Qatar

 

Vrijdag

 

  • 11.30-12.30 uur: eerste vrije training
  • 15.00-16.00 uur: tweede vrije training

 

Zaterdag

 

  • 12.00-13.00 uur: derde vrije training
  • 15.00-16.00 uur: kwalificatie

 

Zondag

  • 15.00 uur: race