GP VERENIGDE STATEN 2021


 

De Grand Prix van de Verenigde Staten (VS) gaat beginnen. De race wordt gereden op Circuit of the Americas in Texas. Max Verstappen heeft in Turkije de leiding in het WK overgenomen van Lewis Hamilton en staat nu 6 punten los van de Brit.

 

CIRCUIT OF THE AMERICAS

 

Op papier is het Circuit of the Americas in het voordeel van Max Verstappen. Het circuit is een van de favorieten van de coureurs, dit door het feit dat er veel verschillende bochten zijn en ook veel inhaalmogelijkheden. De baan is opgedeeld in 3 sectoren. De eerste sector springt in het oog door de bochten en hoogteverschillen. Sectoren 1 en 2 zijn de sectoren die op techniek gereden worden, sector 3 is een power-sector, waarbij het vermogen van de auto’s op de proef wordt gesteld.

 

MERCEDES DOMINANT

 

Mercedes won in de afgelopen 8 jaar 6 keer de GP van de VS. Toch was Max in 2018 dicht bij een overwinning (2e) en in 2019 werd Max 3e, kort achter Bottas en Hamilton. Afgelopen jaar ging de race niet door in Texas vanwege de coronapandemie. Sinds 2019 is er in positieve zin een hoop veranderd aan de auto’s van Red Bull. De verwachting is dan ook dat de Nederlander veel beter voor de dag gaat komen dan in 2018 en 2019 het geval was.

 


Bron: AD.nl


MAX VERSTAPPEN NAAR DE WINST

 

Het is lastig om te voorspellen wie er met de winst vandoor gaat. Max kan het verschil maken in de 2 technische sectoren, maar Lewis kan accelereren in de power-sector. Het belooft hoe dan ook weer een spannende race te worden. Met een voorsprong van 6 punten kan Max het zich niet veroorloven om de wedstrijd te verliezen van Lewis Hamilton. De winnaar krijgt namelijk 25 punten en de tweede plek krijgt 18 punten, wat zou betekenen dat bij een overwinning van Lewis Hamilton de Brit minimaal 1 punt uit loopt op Max Verstappen (tenzij Max de snelste raceronde pakt). Hoe dan ook belooft het weer een enorm spannende race te worden.