NEDERLAND VS. NOORWEGEN

 

Alles of niets voor onze Oranje-mannen aanstaande dinsdag. Er móét een resultaat behaald worden tegen Noorwegen voor het felbegeerde WK-ticket. Weet Nederland minimaal 1 punt te pakken tegen de Nooren?

 

 

OP NAAR HET WK

 

Wat was de late gelijkmaker van Montenegro pijnlijk voor iedereen die Oranje een warm hard toedraagt. Bij een overwinning had het Nederlands elftal zich al geplaatst voor het WK van 2022. Ondanks het pijnlijke puntverlies heeft heel Nederland nog steeds het volste vertrouwen in een goed resultaat tegen Noorwegen.

 

Ondanks het slechte resultaat tegen Montenegro heeft Nederlandse spits Memphis Depay opnieuw zijn klasse getoond. Door zijn 2 doelpunten tegen de Montenegrijnen staat de teller nu op 11 doelpunten in 9 wedstrijden.

 

 

 

Nederland staat op 20 punten en het heeft een doelsaldo van +23. Bij een gelijkspel dinsdagavond kunnen de Turken bij een overwinning op gelijke hoogte komen qua punten, maar de Turken staan nu op een doelsaldo van +10, wat dus betekent dat ze met 13 doelpunten verschil moeten winnen van Montenegro. We kunnen dus met 99.9% zekerheid zeggen dat Nederland aan een gelijkspel genoeg heeft tegen Noorwegen.

 

 


 

Speel Slimmer feiten Nederland:

 

  • Bij een gelijkspel plaatst Nederland zich voor het eerst sinds 2014 weer voor een WK
  • Memphis is met 11 doelpunten en 6 assists in 9 wedstrijden de grote man van Oranje
  • Nederland verloor in de 3e periode van Louis van Gaal nog niet

 

OOK NOORWEGEN MOET
 

Doordat de Nooren pijnlijk gelijkspeelde tegen Letland is voor hen het WK nog een groot vraagteken. Noorwegen staat momenteel op de 3e plek met 18 punten en een doelsaldo van +9. Doordat Turkije een beter doelsaldo heeft, moeten de Noren minimaal een punt halen tegen Oranje. Maar dan is het nog steeds afhankelijk van de uitslag bij Turkije tegen Montenegro. Alleen bij een overwinning gaat het Nederland op puntenaantal voorbij en is het zeker van minimaal de 2e plek.

 

Noorwegen moet het nog steeds doen zonder Erling Braut Haaland. De topspits van Borussia Dortmund is naar verwachting nog zeker tot de winterstop uitgeschakeld. Dat is een zeer groot gemis voor Noorwegen, want de spits is goed voor 5 van de 15 gemaakte treffers in de WK-kwalificatie.

 

De ogen van de Nooren zijn gericht op Elyounoussi. De aanvaller van Southampton maakte 2 van de 3 doelpunten sinds Haaland geblesseerd is. Weet hij opnieuw trefzeker te zijn tegen Oranje?

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Noorwegen moet het doen zonder vedette Erling Braut Haaland
  • Noorwegen is 6 wedstrijden op rij ongeslagen (3W, 3G)