WK-KWALIFICATIE: LETLAND VS. NEDERLAND


Header desktop

 

Na de halve finales van de Nations League is het vrijdagavond dan ook de beurt aan het Nederlands Elftal om in actie te komen. Mét uitpubliek gaat Nederland op bezoek bij de Letten. Er zal gewonnen moeten worden, want Noorwegen hijgt nog altijd in onze nek. BetCity.nl pakt uit met mooie Nederlandse Odd Boosts. Welke dat zijn en de voorbeschouwing op de eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal lees je hier.

 

LETLAND VS. NEDERLAND: VRIJDAGAVOND 8 OKTOBER OM 20:45 UUR

 

Nederland heeft nog 3 laatste hordes richting de allesbeslissende wedstrijd tegen Noorwegen. Letland, Gibraltar en Montenegro kunnen én moeten verslagen worden, om zo de (gedeelde) koppositie te behouden in groep G van de WK-kwalificatie. De eerste horde zijn de Letten. Vrijdagavond wordt er om 20:45 uur afgetrapt in het Daugavastadion.

 

LOUIS’ MANNEN STOMEN DOOR

 

Sinds het 3e tijdperk van Louis van Gaal werd er nog niet verloren. Na een stroeve eerste wedstrijd uit bij Noorwegen (1-1), werd er overtuigend gewonnen van Montenegro (4-0) en Turkije (6-1). Zaak dus nu voor Ons Oranje om deze lijn door te trekken tegen Letland. Met 3 doelpunten tegen Turkije en 2 doelpunten tegen Montenegro is onze aanvalsleider enorm belangrijk voor Oranje. Memphis krijgt vaak kritiek over zich heen, maar hij bewijst het tegendeel door belangrijk te zijn voor Oranje. Ook de defensie staat als een huis. Met een overtal aan fantastische centrale verdedigers en een marathon-per-wedstrijd lopende rechtsback loopt het goed bij Oranje. Weten Memphis Depay en Denzel Dumfries hun scorende lijn van voorgaande wedstrijden door te zetten?

 

Speel Slimmer feiten Nederland:

 

  • Memphis Depay scoorde 5 doelpunten in zijn laatste 2 wedstrijden.
  • Nederland scoorde in 6 van de laatste 8 wedstrijden het eerste doelpunt.
  • Sinds de 3e aanstelling van Louis van Gaal werd er nog niet verloren.

 

Speel Slimmer blessures en schorsingen:

 

  • Steven Bergwijn, Kuitblessure.

 

Let op: Om de Odd Boosts te zien moet je ingelogd zijn.

LETLAND IS NIET ONTEVREDEN

 

Ondanks dat Letland op de één-na-laatste plaats staat in de groep, zijn de Letten niet ontevreden. Met 5 punten, 7 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen is het een van de betere WK-kwalificaties ooit voor Letland. De hoogtepunten waren de 2-1 overwinning op Gibraltar en de voor Nederland-gunstige 3-3 gelijkspel tegen Turkije.

 

Speel Slimmer feiten Letland:

 

  • Letland zag in 5 van de laatste 7 wedstrijden meer dan 2.5 doelpunten.
  • Letland zag in 5 van de laatste 7 wedstrijden beide teams scoren.

 

Speel Slimmer blessures en schorsingen:

 

  • Roberts Uldrikis, Onbekende blessure