MONTENEGRO VS. NEDERLAND

 

De eerste ontmoeting ooit tussen beide landen eindigde vorige wedstrijd in een eenvoudige 4-0 overwinning voor ons Nederlands elftal. Mede door deze overwinning staat Nederland inmiddels op de bovenste plaats in groep G van de WK-kwalificatie. Voor Oranje nu zaak om deze lijn door te trekken op bezoek in Montenegro.

 

 
MONTENEGRO WISSELVALLIG

 

Montenegro begon de WK-kwalificatie fantastisch met 2 overwinningen op Letland en Gibraltar. Daarna ging het wat minder met de Montegreinen. Er werd 3 keer verloren, 2 keer gelijkgespeeld en ook 1 keer gewonnen. Dit resulteert in het feit dat Montenegro op een 4e plaats staat met 11 punten. Theoretisch kan Montenegro nog 2e eindigen, maar dan moeten Noorwegen en Turkije geen punten meer pakken.  

 

Stevan Jovetic is de grote man bij Montenegro. De voormalig spits van onder andere Manchester City en AS Monaco is met 26 doelpunten topscorer aller tijden van Montenegro en is deze WK-kwalificatie goed voor 3 doelpunten in 4 wedstrijden.

 

Theoretisch is het dus nog mogelijk voor Montenegro om 2e te worden in de groep, maar ze zullen in hun achterhoofd ongetwijfeld weten dat de kans nihil is. Kunnen de spelers ondanks dat, het toch opbrengen om aan de bak te gaan tegen Oranje?

 

Speel Slimmer feiten Montenegro:

 

  • Stevan Jovetic is topscorer aller tijden én topscorer van de huidige WK-kwalificatie
  • Montenegro staat op 11 punten, kreeg 11 doelpunten tegen en scoorde zelf 11 keer

 

LOUIS VAN GAALS ARMY

 

Dat Louis het stokje over heeft genomen van Frank de Boer vinden weinig Nederlanders erg. Sinds tijdperk 3 van Louis heeft Nederland 4 keer gewonnen, 1 keer gelijkgespeeld en hebben ze de koppositie in groep G veroverd.

 

Door de goede resultaten in de laatste wedstrijden streeft Nederland af op het felbegeerde ticket naar het WK in Qatar. Met nog 2 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 2 punten op Noorwegen, móét er gewonnen worden van Montenegro. In de laatste wedstrijd treft Nederland Noorwegen, waarbij het door een overwinning op Montenegro aan een gelijkspel genoeg heeft.

 

De absolute uitblinker bij Oranje is Memphis Depay. Hij scoorde al 9 keer en gaf 6 keer een assist in 8 wedstrijden. Hiermee is Memphis bij bijna 2 doelpunten per wedstrijd direct betrokken. Een andere uitblinker in Davy Klaassen. Ondanks dat de middenvelder van Ajax niet elke wedstrijd van Oranje aan de aftrap verschijnt, is hij al goed voor 4 doelpunten en 4 assists.

 

Een domper voor Oranje is de blessure van Danjuma. De aanvaller in vorm raakte in de laatste competitiewedstrijd in La Liga geblesseerd. Maar het lijkt mee te vallen, want de buitenspeler van Villarreal heeft zich wel ‘gewoon’ gemeld bij het Nederlands elftal. De vraag is of Danjuma op tijd fit is voor de wedstrijd tegen Montenegro.

 


 

Speel Slimmer feiten Nederland:

  • ­Memphis is al goed voor 9 doelpunten en 6 assists in de eerste 8 wedstrijden
  • Nederland scoorde in de laatste 4 wedstrijden gemiddeld 3.75 doelpunten per wedstrijd