WEDTIPS POLEN – ZWEDEN | 29-03-2022 | 20.45 UUR

Wedtips en voorbeschouwing Polen - Zweden
Wedtips en voorbeschouwing Polen - Zweden

 

Polen strijdt dinsdagavond tegen Zweden om plaatsing voor het WK in de finale van de play-offs. Polen geldt bij de bookmaker als favoriet met een odd van 2.45 bij een zege, terwijl op een overwinning van Zweden een quotering van 3.30 staat. Een gelijkspel betekent 3.05 keer je inleg terug!

 

SPEEL SLIMMER FEITEN

 

  • Zweden won de 5 laatste onderlinge ontmoetingen van Polen (doelsaldo: 11-2), het laatste duel in de groepsfase van het EK afgelopen zomer eindigde in 3-2 voor Zweden
  • Polen heeft van de 8 laatste duels 1 keer verloren (W6, G1, V1), tegen Hongarije in november in de WK-kwalificatiereeks (2-1), Zweden heeft van de laatste 8 duels 4 verloren (W4, V4)
  • Robert Lewandowski produceerde in de WK-kwalificatiereeks 8 goals en 4 assists in 8 duels voor Polen

 

 

POLEN DRAAIT OM LEWANDOWSKI

 

Polen heeft zich gekwalificeerd voor de play-offs voor het WK door een tweede plek in de groepsfase achter Engeland. Het land wist in een spannende strijd voor de tweede positie Albanië en Hongarije achter zich te laten. Polen werd voor de halve finale geloot tegen Rusland, maar vanwege de oorlog in Oekraïne werd de Russische ploeg uitgesloten, waardoor Polen automatisch was geplaatst voor de finale van de play-offs. Robert Lewandowski scoorde, zoals verwacht, vaak voor zijn land in de WK-kwalificatiereeks (8 goals in 8 duels). Een nieuwe goal van de spits van Bayern München heeft een quotering van 2.28!

 

 

LAATSTE KUNSTJE ZLATAN?

 

Zweden werd net als Polen tweede in de groepsfase van de WK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Janne Andersson moest Spanje voor zich dulden, maar versloeg onder meer Griekenland en Georgië. In de halve finale van de play-offs had Zweden grote moeite met Tsjechië. Pas in extra tijd zorgde invaller Robin Quaison voor de bevrijdende treffer (1-0). Zlatan Ibrahimovic keert na een schorsing terug bij Zweden. Mogelijk wordt het duel met Polen het laatste kunstje van de 40-jarige spits voor de nationale ploeg. Verwacht jij een doelpunt van de veteraan tegen Polen? Deze bet staat op een odd van 3.40!

 

 

BLESSURES, SCHORSINGEN EN MOGELIJKE OPSTELLINGEN

 

Bij Polen is middenvelder Mateusz Klich geschorst. Aanvaller Arek Milik en verdediger Bartosz Salamon zijn er niet bij vanwege blessures. Het is afwachten hoe fit aanvaller Krzysztof Piatek is. Bij Zweden is verdediger Martin Olsson geblesseerd afgehaakt. Spits Ibrahimovic en back Emil Krafth keren terug van een schorsing.

 

Mogelijke opstelling Polen (1-3-4-3): Szczesny; Bielik, Glik, Bednarek; Cash, Zurkowski, Krychowiak, Reca; Zielinski, Lewandowski, Moder

 

Mogelijke opstelling Zweden (1-4-4-2): Olsen; Bengtsson, Lindelöf, Nilsson, Krafth; Kulusevski, K. Olsson, Ekdal, Forsberg; Ibrahimovic, Isak

 

WEDTIPS POLEN - ZWEDEN

 

  • Zweden wint & duel met meer dan 1.5 goals: 4.75
  • Zweden wint & Ibrahimovic scoort: 6.00
  • Zweden wint & BTTS 'ja': 7.50

 

Polen is bij de bookmaker favoriet, maar Zweden heeft in het verleden betere resultaten neergezet. Ook vindt menigeen dat de selectie van Zweden iets beter is dan het team van Polen. Als je verwacht dat Zweden met 1 doelpunt verschil wint van Polen, krijg je bij BetCity 4.70 keer je inzet terug!

 

 

Wil je wedden op voetbal? Dat doe je bij BetCity!