INTER VS. JUVENTUS

 

Inter ontvangt Juventus in een ware topper in de Serie A. Inter is de club die een reeks van 9 kampioenschappen van Juventus op rij wist te verbreken. Wie kan er al vroeg in het seizoen de ander pijn doen in strijd om de bovenste plekken?

 

PIJNLIJK VERLIES INTER
 

Inter verloor de eerste wedstrijd van het seizoen pijnlijk bij en tegen Lazio. Lazio won met 3-1 van Inter en dat deed veel met de spelers. Luiz Felipe van Lazio kreeg bijvoorbeeld nog een rode kaart ná het laatste fluitsignaal vanwege het ostentatief vieren voor de neus van Inter spelers. Voor Inter dus een extra pijnlijke nederlaag.

 

In de Champions League was daar helemaal niks meer van te merken. De ploeg van Inzaghi wist eenvoudig te winnen van het kleine Sheriff Tiraspol. De ploeg uit Italië was ondanks een 1-1 gelijkmaker van Sheriff oppermachtig in de wedstrijd. Met een 3-1 overwinning is er weer vetrouwen getankt in de aanloop naar de wedstrijd tegen Juventus.

 

De mannen van de doelpunten bij Inter zijn spitsen Edin Dzeko en Lautaro Martínez. Dzeko maakte al 7 doelpunten in 11 wedstrijden, Martínez maakte er 5 in 10 wedstrijden. Weten de centrumspitsen ook tegen Juventus het net te vinden?

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Inter won de laatste thuiswedstrijd van Juventus en kreeg het sinds 2010 nog niet voor elkaar om er twee op rij te winnen van Juventus
  • Inter is het team dat Juventus het vaakst heeft verslagen in de Serie A, 85, met 44 gelijke spelen en 47 overwinningen van Nerazzurri

 

Schorsingen en blessures:

 

  • Christian Eriksen, hartproblemen

 

JUVENTUS WEER IN VORM

 

Heeft Juventus de vorm weer gevonden? Het lijkt op de goede weg te zijn. De wedstrijden zijn nog altijd niet sprankelend, maar er wordt wel gewonnen. Juventus won inmiddels 6 wedstrijden op rij en het verloor al 8 wedstrijden op rij niet. Er werd bijvoorbeeld gewonnen van Chelsea, maar ook van AS Roma. De strijd tussen Allegri en Mourinho was interessant om te zien. Juventus won 1-0 en drong stilletjes terug de top zes binnen.

 

Juventus heeft de weg naar boven ingezet en zal ondanks de vele blessures altijd nog de ambitie hebben om mee te strijden om de titel. Het grootste probleem is echter dat er moeilijk gescoord wordt door de spelers van Juventus. Morata en Dybala hebben beide 3 doelpunten, maar hadden hier wel 9 en 6 wedstrijden voor nodig. Van Dybala is 3 doelpunten in 6 wedstrijden niet slecht, maar de Argentijnse spits is opnieuw geblesseerd geraakt. Welke andere spelers staan op tegen Inter?

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Het is een wedstrijd tussen het team dat dit seizoen de meeste doelpunten heeft gemaakt in de tweede helft van de Serie A (Inter, 14) en één van de vijf clubs die in dezelfde periode het minst scoorden (Juventus, 4)
  • Juventus won de laatste vier competitiewedstrijden en pakte vijf punten meer dan Inter in die periode

 

Schorsingen en blessures:

 

  • Paulo Dybala, spierblessure
  • Adrien Rabiot, coronavirus