FC VOLENDAM – JONG AZ: VRIJDAG OM 20:00 UUR


FC Volendam Jong AZ wedtips

 

FC VOLENDAM OP WEG NAAR PROMOTIE

 

FC Volendam, de nieuwe partner van BetCity, is aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van coach Wim Jonk heeft namelijk 16 van de 25 competitieduels in winst omgezet. Alleen tegen ADO Den Haag, in augustus, werd verloren (3-1). De club leidt momenteel in de Keuken Kampioen Divisie met vijf punten voorsprong op nummer twee FC Emmen, dat wel een duel minder heeft gespeeld. De voorsprong op nummer drie Jong Ajax bedraagt zelfs zeven punten. De eerste twee clubs in de competitie promoveren direct naar de Eredivisie, waardoor FC Volendam goede papieren heeft voor een terugkeer naar het hoogste niveau.

 

Na de winterstop behaalt FC Volendam goede resultaten, ondanks de soms zware tegenstand. Telstar (2-1), MVV (1-0) en Jong FC Utrecht (2-0) werden verslagen, terwijl gelijk werd gespeeld tegen NAC Breda (0-0). Maandagavond pakte Het Andere Oranje nog een punt op bezoek bij Roda JC Kerkrade (1-1). Trainer Jonk zag dat zijn ploeg moeilijk tot kansen kwam, maar ook dat er een goede organisatie stond. “Ik vond een 1-1 wel te billijken. We zijn gewoon heel moeilijk te verslaan.” Denk jij dat FC Volendam ook weet te winnen van Jong AZ? Wint Volendam, dan staat er bij BetCity een odd van 1.38 tegenover.

 

JONG AZ BLIJFT SUKKELEN

 

Jong AZ blijft matig presteren dit seizoen. De Alkmaarders bevinden zich al enige tijd in het midden van het rechterrijtje en er lijkt weinig verandering in de situatie te komen. Ook na de winterstop weet Jong AZ niet te imponeren, met nederlagen tegen FC Dordrecht (2-0), FC Oss (1-0) en Jong Ajax (2-1) en een zege op VVV-Venlo (2-0). De club staat nu vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie, met slechts zes punten meer dan hekkensluiter Almere City. Een stunt van Jong AZ tegen de koploper zou dan ook veel opleveren bij BetCity. Bij een zege van de bezoekers krijg je maar liefst 7.00 keer je inzet terug!

 

BLESSURES EN SCHORSINGEN FC VOLENDAM EN JONG AZ

 

Bij FC Volendam zijn weinig blessures te noteren. Aanvaller Leon Maloney is langdurig geblesseerd en komt voorlopig niet in actie. Het is onduidelijk of verdedigers Derry John-Murkin en Brian Plat minuten gaan maken. Beide spelers kampten met blessures, maar zijn op de weg terug. Bij Jong AZ valt het aantal blessures mee. Alleen aanvaller Jelle Duin, die al lang buitenspel staat, is afwezig. Bij zowel FC Volendam als Jong AZ zijn er geen schorsingen.

 

WEDTIPS FC VOLENDAM – JONG AZ

 

Velen verwachten dat FC Volendam het klusje gaat klaren tegen Jong AZ. In tien onderlinge duels heeft Jong AZ nog nooit weten te winnen. FC Volendam won zes maal, vier keer werd er gelijkgespeeld. FC Volendam heeft in al deze duels een doelpunt gemaakt, dus het is hoogstwaarschijnlijk dat de club ook nu weer gaat scoren. Jong AZ is in deze wedstrijden ook op schot. In slechts twee duels konden de Alkmaarders niet scoren. Een doelpuntenfestijn ligt dus op de loer. Als beide teams scoren, krijg je bij BetCity 1.58 keer je inzet terug!ARCHIEF