KNVB BEKER

VOORBESCHOUWING: NEC VS. GO AHEAD EAGLES DONDERDAG 10 FEBRUARI OM 19:00 UUR

 

NEC SOLIDE IN DE BEKER

 

De route van NEC naar de kwartfinale van de beker ging niet zonder slag of staat. De Nijmegenaren wonnen in de eerste ronde nog eenvoudig van de amateurs van Capelle (3-0), maar daarna wachtte een lastig duel met SC Cambuur. NEC won nipt met 2-1, waarna in januari FC Groningen moest worden verslagen. Hoewel FC Groningen de dominante partij was, won NEC in De Euroborg met 2-1 door goals van Calvin Verdonk en Mikkel Duelund. Ook in de Eredivisie gaat het niet onverdienstelijk. De promovendus staat knap negende op de ranglijst. De afgelopen twee wedstrijden verliepen wel minder voor NEC. In eigen huis werd met 4-1 verloren van Feyenoord en afgelopen weekend was een 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter PEC Zwolle het maximale resultaat.

 

GO AHEAD EAGLES NOG ZONDER TEGENGOALS

 

Go Ahead Eagles heeft dit seizoen in de beker nog geen tegendoelpunten hoeven incasseren. Tegen zowel Almere City FC, Roda JC Kerkrade (beide 2-0) als SC Heerenveen (1-0) werd de nul gehouden. De club uit Deventer verkeert in de Eredivisie in een mindere vorm. De laatste competitieoverwinning was in november tegen Willem II (1-0), waardoor de club is afgezakt naar de dertiende positie. Coach Kees van Wonderen ziet dat Go Ahead de laatste weken slecht voor de dag komt. “Je ziet een groot verschil. We moeten weer frank en vrij gaan spelen, zoals in de eerste seizoenshelft. Dan komen de resultaten vanzelf.” Denk jij dat Go Ahead in de beker de draad weer oppakt en wint?

 

BLESSURES EN SCHORSINGEN NEC EN GO AHEAD EAGLES

 

Verdediger Rens van Eijden, middenvelder Mathias De Wolf en aanvallers Pedro Ruiz en Joep van der Sluis zijn allen langdurig geblesseerd en zijn afwezig tegen Go Ahead. Door zijn twee gele kaarten eerder in het toernooi is middenvelder Javier Vet geschorst. Het is onduidelijk of Wilfried Bony mag spelen tegen Go Ahead. De spits wacht op een werkvergunning en ontbrak daarom tegen PEC Zwolle. Bij Go Ahead is de ziekenboeg leger geworden. Alleen aanvaller Ogechika Heil kan nog niet spelen door een enkelblessure.

 

WIE IS FAVORIET?

 

Beide teams zijn in de beker goed bezig, maar in de Eredivisie is er sprake van stagnatie. Als er naar de statistieken uit het verleden wordt gekeken, is er eigenlijk geen favoriet aan te wijzen. Go Ahead heeft iets vaker van NEC gewonnen dan andersom (17 keer om 13 keer), maar bij de laatste clash was NEC de sterkste. De ploeg van trainer Rogier Meijer won in december in De Adelaarshorst met 2-0 door goals van Jordy Bruijn en Elayis Tavsan. Verwacht jij dat NEC donderdag opnieuw Go Ahead de baas is?