Na een midweekse speelronde waarin de Spaanse topclubs tegenvallende resultaten behaalde kunnen deze teams zich nu alweer revancheren in speelronde 12 van La Liga. Je leest hier de voorbeschouwing van de volgende 3 uitgelichte wedstrijden:

 

  • Elche vs. Real Madrid
  • FC Barcelona vs. Alavés
  • Atlético Madrid vs. Real Betis

 

ELCHE VS. REAL MADRID: ZATERDAG 30 OKTOBER OM 14:00

 

De nummer 1 van La Liga neemt het op tegen de nummer 15 van La Liga. Real Madrid won 6 van de eerste 7 wedstrijden dit seizoen, maar kent sinds de nederlaag op Sheriff Tiraspol een mindere periode in La Liga. Er werd sinds toen verloren van Espanyol en afgelopen woensdag werd er 0-0 gespeeld tegen Osasuna. Ondanks de mindere resultaten is Real Madrid nog altijd koploper van La Liga. Dit heeft het grotendeels te danken aan Karim Benzema. De Franse topspits is dit seizoen al goed voor 9 goals en 7 assists in 11 wedstrijden.

 

Elche begon voor hun doen goed aan de competitie. Er werd maar 1 keer verloren in de eerste 5 wedstrijden. In de 6 wedstrijden die daarop volgde werd er 4 keer verloren. Door het goede begin staat Elche 3 punten boven de degradatiezone. Op een resultaat tegen Real Madrid zal niemand rekenen bij Elche.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Benzema is dit seizoen al bij 16 doelpunten betrokken geweest
  • Real Madrid verloor nog nooit van Elche

 

FC BARCELONA VS. ALAVÉS: ZATERDAG 30 OKTOBER OM 21:00

 

Bij Barcelona is Ronald Koeman onderwerp van gesprek. De trainer is na de 1-0 nederlaag op Rayo Vallecano ontslagen bij de Catalanen. Barcelona verloor 3 van de laatste 4 wedstrijden in La Liga. Koeman stond al onder druk door de tegenvallende resultaten, maar de nederlaag tegen Rayo was de druppel. De vraag is nu wie Barcelona naar de overwinning gaat lijden tegen Alavés.

 

Alavés begon het seizoen dramatisch met 5 nederlagen op rij. Na de 5 nederlagen werd er knap gewonnen van Atlético Madrid en de laatste 2 wedstrijden werd er gewonnen van Cádiz en Elche. Alavés won de laatste 2 wedstrijden en ruikt Catalaans bloed. Weet Barcelona zich te herpakken of zet Alavés de goede lijn door?

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • FC Barcelona incasseerde in 5 van de 6 laatste wedstrijden als eerste een doelpunt
  • In onderlinge duels werd in 5 van de laatste 7 wedstrijden meer dan 2.5 keer gescoord

 

ATLÉTICO MADRID VS. REAL BETIS: ZONDAG 31 OKTOBER OM 16:15

 

Atlético speelde donderdagavond uit bij Levante en verspeelde daar 2 punten door een penalty tegen in de laatste minuut van de wedstrijd. Atlético had de grote winnaar kunnen zijn nadat de concurrenten punten morste. Zaak nu voor de mannen van Diego Simeone om de rug te rechten en de aansluiting bij de top te houden.

 

Real Betis won met ruime cijfers van Valencia waardoor er nu 3 wedstrijden op rij zijn gewonnen. De ploeg staat dan ook op gelijke hoogte met Real Madrid en Sevilla. Real Betis wil graag de goede vorm doorzetten tegen Atlético Madrid. Wie pakt de nodige 3 punten om de aansluiting bij de top te houden?

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Real Betis won 3 wedstrijden op rij, terwijl Atlético 3 wedstrijden op rij niet weet te winnen
  • In 9 van de laatste 10 onderlinge duels werden er minder dan 2.5 doelpunten gescoord