Na een Champions League ronde waarin Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid in actie kwamen, is het tijd voor speelronde 13 van La Liga. De volgende wedstrijden worden in dit artikel uitgelicht:

 

  • Celta de Vigo vs. FC Barcelona
  • Real Madrid vs. Rayo Vallecano
  • Valencia vs. Atlético Madrid

 

CELTA DE VIGO VS. FC BARCELONA: ZATERDAG 6 NOVEMBER OM 16:15

 

Celta Vigo heeft slechts drie overwinningen behaald uit hun eerste elf wedstrijden en heeft drie van hun laatste vier wedstrijden verloren. Zaterdag verwelkomen ze Barcelona in het Estadio de Balaidos.

 

FC Barcelona won de laatste 3 wedstrijden in La Liga niet, er werden 2 wedstrijden verloren en er werd 1 keer gelijkgespeeld. FC Barcelona won dinsdag voor het eerst dit seizoen in een uitwedstrijd tegen Dynamo Kiev. De Catalanen wonnen slechts één keer in de laatste 6 wedstrijden op bezoek in Vigo en dat was afgelopen seizoen met 0-3.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • FC Barcelona won maar 1 van de laatste 6 wedstrijden op bezoek in Vigo
  • Celta de Vigo zag in 6 van de laatste 7 wedstrijden minder dan 2.5 doelpunten, FC Barcelona in 4 van de laatste 5

 

REAL MADRID VS. RAYO VALLECANO: ZATERDAG 6 NOVEMBER OM 21:00

 

Real Madrid won afgelopen woensdag van Shaktar Donetsk wat hun ongeslagen reeks tot 5 wedstrijden bracht in alle competities. Maar in de laatste 4 thuiswedstrijden werd er 1 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren.

 

Rayo Vallecano won 1-0 van Barcelona en speelde daarna 0-0 tegen Celta de Vigo. Hiermee heeft Rayo slechts 2 keer verloren in de laatste 10 wedstrijden. Dit resulteert in een knappe zesde plaats. De 2 wedstrijden die verloren werden waren uitwedstrijden en ook verloor Rayo de laatste 9 wedstrijden op bezoek bij Real Madrid, waaronder een 10-2 nederlaag in 2015.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Karim Benzema is dit seizoen al goed voor 13 doelpunten en 8 assists in 14 wedstrijden
  • Real Madrid verloor de 11 laatste thuiswedstrijden tegen Rayo Vallecano niet

 

VALENCIA VS. ATLÉTICO MADRID: ZONDAG 7 NOVEMBER OM 16:15

 

Valencia beëindigde met een 2-0 overwinning op Villarreal een reeks van 7 wedstrijden waarin niet gewonnen werd. Maar een nieuwe overwinning lijkt lastig op bezoek in Madrid.

 

Atleti is ongeslagen in de laatste 4 La Liga-wedstrijden, waaronder een 2-0 overwinning op FC Barcelona. Atlético staat drie punten achter koploper Real Sociedad, waardoor alles nog mogelijk is. Atlético speelde in de laatste 6 ontmoetingen in eigen huis met Valencia 3 keer gelijk en het won 3 keer.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • ­Valencia won de laatste 6 wedstrijden op bezoek bij Atlético niet
  • Valencia kreeg in de laatste 7 wedstrijden tegen Atlético minstens 1 tegendoelpunt