Na een Europese speelronde waarin verschillende Spaanse teams in actie zijn gekomen is het nu aan die clubs om de focus weer te leggen op de competitie. In dit artikel lees je de voorbeschouwingen van de volgende wedstrijden:

 

  • Villarreal vs. Barcelona
  • Cádiz vs. Atlético Madrid
  • Real Madrid vs. Sevilla

 

VILLARREAL VS. BARCELONA: ZATERDAG 27 NOVEMBER OM 21:00

 

Barcelona moet opperbest zijn om ervoor te zorgen dat ze 5 uit 5 onderlinge duels tegen Villarreal weten te winnen. Xavi begon aan zijn tijdperk als trainer van Barcelona met een 1-0 overwinning op Espanyol, maar kwam een paar dagen later niet verder dan een 0-0 tegen Benfica.

 

Villarreal moet de fantastische vorm van vorig seizoen nog terugvinden. De ploeg van Unai Emery staat op de 12e plaats in La Liga met pas 3 overwinningen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • De laatste 4 onderlinge duels werden gewonnen door Barcelona
  • De laatste 20 onderlinge duels verloor Barcelona niet van Villarreal
  • De laatste 5 onderlinge duels zagen we meer dan 2.5 doelpunten

 

CÁDIZ VS. ATLÉTICO MADRID: ZONDAG 28 NOVEMBER OM 18:30

 

Cádiz won slechts 1 van de laatste 9 duels in La Liga en staat na de 4-0 nederlaag tegen Getafe onder druk. Atlético weet vooralsnog ook niet te overtuigen en won ook slechts 2 van haar laatste 8 duels.

 

Ondanks de mindere resultaten staat Atlético Madrid op een 4e plek op slechts 4 punten achterstand op koploper Real Madrid. Ook tegen Cádiz zit een overwinning erin, waardoor Atlético nog altijd mee kan blijven doen om de prijzen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • In de laatste 2 onderlinge duels won Atlético 2 keer met 4 gescoorde doelpunten
  • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels scoorde Atlético als eerst én won het de eerste helft

 

REAL MADRID VS. SEVILLA: ZONDAG 29 NOVEMBER OM 21:00

 

De kraker in La Liga dit weekend is de nummer 1 tegen de nummer 3. De nummer 1 Real Madrid is 8 wedstrijden ongeslagen waarvan er 7 werden gewonnen. Hierdoor staat Real Madrid in zowel de Champions League als in La Liga op de bovenste plek. De man in vorm? Karim Benzema. De Franse spits is al goed voor 10 doelpunten en 7 assists in La Liga dit seizoen.

 

Sevilla is de nummer 3 van La Liga en staat 2 punten achter op Real Madrid. In de Champions League staat Sevilla 3e, maar het is nog vol in de race voor een plek bij de eerste 2 in de groep. Er werden maar 2 van de laatste 24 wedstrijden verloren.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Real Madrid verloor de laatste 5 wedstrijden niet van Sevilla
  • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels scoorde Real Madrid het eerste doelpunt