In La Liga is het alweer tijd voor speelronde 16. Real Madrid heeft een gat geslagen als koploper, maar de 4 achtervolgers staan maar op 2 punten van elkaar. In dit artikel blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • Sevilla vs. Villarreal
  • Barcelona vs. Real Betis
  • Real Sociedad vs. Real Madrid

 

SEVILLA VS. VILLARREAL: ZATERDAG 4 DECEMBER OM 14:00

 

Sevilla incasseerde dit seizoen pas 11 doelpunten in La Liga, alleen Athletic Club (10) kreeg minder tegendoelpunten in La Liga. Acht van de tegendoelpunten van Sevilla waren in de laatste 6 wedstrijden en de ploeg van Lopetegui won slechts 3 van die wedstrijden. Sevilla staat momenteel op de 4e plek en ontvangt zaterdag Villarreal in Ramon Sanchez Pizjuan.

 

Het team van Unai Emery vindt het nog steeds moeilijk om veel doelpunten te maken. Dit resulteert ook in het feit dat Villarreal slechts 3 van de laatste 14 wedstrijden wist te winnen. The Yellow Submarine heeft dit seizoen de helft van haar 14 wedstrijden gelijk gespeeld. Samen met de 3 overwinningen betekent dit dat Villarreal op een 12e plek staat met 16 punten.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels zagen we meer dan 2.5 doelpunten
  • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels wist Villarreal als eerst te scoren én de eerste helft te winnen

 

BARCELONA VS. REAL BETIS: ZATERDAG 4 DECEMBER OM 16:15

 

Xavi kent een goede start als hoofdtrainer van Barcelona met eerst een 1-0 overwinning op Espanyol en daarna een 3-1 overwinning op Villarreal dankzij doelpunten van oranjeleeuwen Memphis en Frenkie. Barcelona staat 7e op de ranglijst, maar verloor het hele seizoen pas 1 keer in eigen huis. Dit was wel een beladen wedstrijd, namelijk tegen aartsrivaal Real Madrid.

 

Real Betis staat op de 5e plek en dus boven Barcelona. Real Betis won dit seizoen 4 van hun 7 uitwedstrijden. De man van de doelpunten bij Real Betis is Jaunmi, de aanvaller is dit seizoen al goed voor 8 doelpunten in La Liga.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Barcelona won de laatste 5 onderlinge duels van Real Betis
  • De laatste 20 onderlinge duels kreeg Real Betis minimaal 1 tegendoelpunt, waarvan de laatste 4 minimaal 2

 

REAL SOCIEDAD VS. REAL MADRID: ZATERDAG 4 DECEMBER OM 21:00

 

Real Madrid heeft een voorsprong te pakken als koploper dankzij hun goede resultaten overwinningen op rij. Ze hebben 4 punten voorsprong op Atlético en op de tegenstander van zaterdagavond Real Sociedad. De ploeg van Carlo Ancelotti heeft dit seizoen pas 4 punten laten liggen, maar het zal een lastige taak worden tegen Real Sociedad.

 

Real Sociedad heeft namelijk in haar 7 thuiswedstrijden slechts 1 tegendoelpunt moeten incasseren. Real Sociedad wist haar laatste 2 wedstrijden in La Liga niet te winnen en is daardoor van de troon gestoten door Real Madrid. Voor Real Sociedad is de wedstrijd van zaterdag aanhaken of (tijdelijk) afhaken.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • In 5 van de laatste 6 onderlinge duels zagen we beide teams scoren
  • De laatste 2 edities werd het gelijk
  • Topscorer van La Liga Benzema is dit seizoen al goed voor 11 doelpunten en 7 assists