De spelers in La Liga hebben niet lang kunnen genieten van de winterstop, want vanaf de 31e wordt er weer gevoetbald in de grootste competitie van Spanje. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • Getafe vs. Real Madrid
  • Atlético Madrid vs. Rayo Vallecano
  • Mallorca vs. Barcelona

 

GETAFE VS. REAL MADRID: ZONDAG 2 JANUARI OM 14:00

 

De koploper Real Madrid gaat op bezoek bij de nummer 16 Getafe. Getafe zal weinig vertrouwen kunnen putten uit de onderlinge resultaten in het verleden. In 32 La Liga wedstrijden tegen Real Madrid verloor Getafe er namelijk 23. Alleen tegen Barcelona verloor Getafe vaker in La Liga (24). Waar Getafe wel hoop uit kan putten zijn de resultaten van de laatste 5 wedstrijden. Er werd namelijk niet verloren (2W, 3G) en in 4 van deze wedstrijden hield de ploeg uit Getafe zelfs de 0.

 

Met Real Madrid gaat het fantastisch. De Madrilenen staan inmiddels (met een wedstrijd meer) op 8 punten voorsprong van de nummer 2 Sevilla. Real won dan ook haar laatste 5 La Liga uitwedstrijden en scoorde in elk van deze minimaal 2 doelpunten. De laatste keer dat de Koninklijken 6 uitwedstrijden op rij wonnen was in oktober 2017. Dat het zo goed gaat in de Spaanse hoofdstad heeft de ploeg grotendeels te danken aan Karim Benzema. De Franse topspits is dit seizoen al goed voor 15 doelpunten en 7 assists in 18 gespeelde wedstrijden. De vraag is niet of, maar hoeveel doelpunten Karim Benzema gaat maken.

 

 

ATLÉTICO MADRID VS. RAYO VALLECANO: ZONDAG 2 JANUARI OM 16:15

 

Een wedstrijd tussen de nummer 4 Rayo Vallecano en nummer 5 Atlético Madrid. Atlético won haar laatste 5 duels van Rayo Vallecano, waarvan 4 keer zonder tegendoelpunt. Dit seizoen gaat het minder met de ploeg van Diego Simeone. Zo werden de afgelopen 4 wedstrijden allemaal verloren. De laatste keer dat Atlético 5 wedstrijden op rij verloor was in 1942.

 

Ray Vallecano is op basis van statistieken niet de ploeg die voor de 5e nederlaag op rij gaat zorgen. In uitwedstrijden vallen de resultaten nog tegen. Er werd maar 1 keer gewonnen in de laatste 18 uitwedstrijden in La Liga en de laatste 5 gingen allemaal verloren. Kan Rayo haar slechte statistieken op zij zetten en zorgen voor een diepterecord (sinds 1942) bij Atlético?

 

 

MALLORCA VS. BARCELONA: ZONDAG 2 JANUARI OM 21:00

 

Mallorca ontvangt Barcelona en zal niet positief kunnen terugkijken op de statistieken. Van de laatste 7 wedstrijden verloor Mallorca namelijk 5 keer van Barcelona, waarin het 4 keer niet wist te scoren en gemiddeld 4 doelpunten tegen kreeg in deze 7 wedstrijden.

 

Maar dit seizoen is alles anders met Barcelona. De ploeg onder leiding van Xavi staat op de 7e plaats in La Liga met 18 punten achterstand op Real Madrid. Barcelona won maar 7 van de eerste 18 La Liga wedstrijden, dat is het laagste aantal overwinningen sinds 2003/04 (toen 6). Ook is dit het eerste seizoen in La Liga waarin Barcelona minder doelpunten (29) heeft gemaakt dan het verwachte aantal (33). Kan Barcelona het nieuwe kalenderjaar goed beginnen op bezoek bij Mallorca?