Na een succesvolle Europese ronde voor de Engelse clubs, is het nu weer tijd voor de hoogst aangeschreven competitie ter wereld: de Premier League. In deze voorbeschouwing worden de volgende wedstrijden uitgelicht:

 

  • Liverpool vs. Southampton
  • Manchester City vs. West Ham United
  • Chelsea vs. Manchester United

 

 

Liverpools reeks van 25 wedstrijden ongeslagen werd beëindigd door West Ham United voordat de interlandperiode begon, maar Liverpool herpakte zich vorige week uitstekend door overtuigend te winnen van Arsenal. Liverpool won afgelopen week van FC Porto in de Champions League waardoor The Reds nu op 15 punten uit 5 wedstrijden staan.

 

Southampton verloor 7 van de laatste 8 onderlinge duels van Liverpool, de enige overwinning was die van vorig seizoen toen Southampton met 1-0 won in het eigen St. Mary’s stadium.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Southampton verloor 7 van de laatste 8 onderlinge duels van Liverpool
  • Liverpool is in 9 van de laatste 10 wedstrijden het eerste team dat scoort

 

 

Manchester City won 4 van haar laatste 5 duels in de Premier League, maar werd eerder dit seizoen uit de League Cup gegooid door de tegenstander van zondag. Manchester City pakte woensdag de groepswinst in een overtuigende overwinning op PSG.

 

West Ham United verloor slechts 1 van haar laatste 9 duels en staat op een knappe 4e plek in de Premier League met 6 punten achter op de nummer 2 Manchester City. Dankzij een overwinning op Rapid Wien afgelopen donderdag hebben The Hammers de groepswinst weten te bemachtigen in de Europa League.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • West Ham verloor slechts 1 van haar laatste 9 duels
  • Manchester City verloor slechts 1 van haar laatste 11 Premier League duels

 

 

Chelsea verloor sinds augustus slechts 2 keer punten in de Premier League. Beide keren – een nederlaag tegen Manchester City en een gelijkspel tegen Burnley – gebeurde dit op het eigen Stamford Bridge. Chelsea won dinsdag overtuigend van Juventus, waardoor het dicht bij de groepswinst is in de Champions League. Chelsea is nu 10 duels op rij ongeslagen.

 

Manchester United speelt zondag haar eerste Premier League duel zonder van Ole Gunnar Solksjaer die mocht vertrekken na de zoveelste nederlaag dit seizoen. De nederlaag tegen Watford resulteerde in het feit dat Manchester United maar 1 van de laatste 7 duels in de Premier League wist te winnen. Het lijkt erop dat United het zondag nog moet doen met interim-trainer Carrick, maar die zal er alles aan doen om een goed resultaat te behalen tegen Chelsea.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • De 2 keren dat Chelsea puntenverlies leed was beiden op het eigen Stamford Bridge
  • Manchester United won slechts 1 van haar laatste 7 Premier League duels