Een doordeweekse speelronde in de grootste competitie van Europa staat op het programma. In dit artikel lees je de voorbeschouwingen op de volgende wedstrijden:

 

  • Watford vs. Chelsea
  • Everton vs. Liverpool
  • Manchester United vs. Arsenal

 

WATFORD VS. CHELSEA: WOENSDAG 1 DECEMBER OM 20:30

 

De nummer 16 van de Premier League krijgt de koploper op bezoek. Watford heeft dit seizoen nog geen een keer 2 wedstrijden op rij punten gepakt en staat met 4 overwinningen, 1 gelijk spel en 8 nederlagen op de 16e plek op de ranglijst.

 

Chelsea speelde afgelopen zondag gelijk tegen Manchester United en staat daardoor nog maar 1 punt voor op Manchester City en 2 punten op Liverpool. De ploeg van Thomas Tuchel speelt in januari tegen Liverpool, Manchester City en Tottenham. Nu dus zaak voor Chelsea om tegen de relatief mindere tegenstanders de volle punten te pakken, zodat het in januari een slippertje kan veroorloven. Het goede nieuws voor Chelsea is de rentree van Romelu Lukaku. De Belgische spits speelde voor het eerst sinds 20 oktober weer mee met The Blues.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • De laatste 8 onderlinge duels zagen we meer dan 2.5 doelpunten
  • De laatste 4 edities ging Chelsea er met de winst vandoor

 

EVERTON VS. LIVERPOOL: WOENSDAG 1 DECEMBER OM 21:15

 

De eerste Merseyside-derby van dit seizoen staat woensdag op het programma. Everton heeft al 7 wedstrijden op rij niet gewonnen, maar deze wedstrijd is altijd een wedstrijd op zich voor zowel Everton als Liverpool. Everton verloor de laatste 3 wedstrijden niet van Liverpool (1W, 2G), dus The Toffees kunnen enigszins met vertrouwen naar de derby toewerken.

 

Aan de andere kant is Liverpool in bloedvorm. De ploeg van Jürgen Klopp verloor 3 wedstrijden geleden dan wel van West Ham United, maar de 25 wedstrijden daarvoor werd er niet verloren door The Reds. In de 3 wedstrijden na West Ham, heeft Liverpool bewezen dat het slechts een incidentele misstap was. Er werd namelijk 3 keer gewonnen, waarbij er geen één tegendoelpunt werd geïncasseerd.

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Liverpool won slechts 2 van de laatste 8 Premier League wedstrijden van Everton
  • Mo Salah is dit seizoen al goed voor 11 doelpunten en 9 assists in 13 Premier League wedstrijden
  • Trent Alexander-Arnold gaf 6 assists in zijn laatste 4 wedstrijden voor Liverpool

 

 MANCHESTER UNITED VS. ARSENAL: DONDERDAG 2 DECEMBER OM 21:15

 

In de volksmond is Manchester United tegen Arsenal een topper, maar op papier is het de nummer 5 tegen de nummer 8 van de Premier League. Manchester United heeft sinds maandag een nieuwe trainer. Ralf Rangnick mag het seizoen van The Red Devils proberen te redden. Het gaat al beter met United, want sinds het vertrek van Ole Gunnar Solksjaer werd er nog niet verloren.

 

Arsenal is na een dramatisch begin van het seizoen helemaal teruggekomen. De eerste 3 wedstrijden van dit seizoen werden verloren, maar sinds toen werd er alleen verloren van Liverpool. Door de goede resultaten na de 3e wedstrijd staat Arsenal momenteel op een gedeelde 4e plaats (5e op doelsaldo).

 

Speel Slimmer feiten:

 

  • Arsenal verloor 6 wedstrijden op rij niet van Manchester United
  • De laatste 3 onderlinge duels wist Manchester United niet te scoren