Na een midweekse speelronde die met een fantastische prestatie van Cristiano Ronaldo werd afgesloten is het 2 dagen later alweer tijd voor speelronde 15 van de Premier League. In dit artikel blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

 • West Ham United vs. Chelsea
 • Wolverhampton vs. Liverpool
 • Watford vs. Manchester City
 • Manchester United vs. Crystal Palace
 • Everton vs. Arsenal

 

WEST HAM UNITED VS. CHELSEA: ZATERDAG 4 DECEMBER OM 13:30

 

Koploper Chelsea komt op bezoek bij nummer 4 West Ham United. The Hammers doen het fantastisch voor hun doen in de Premier League, maar kennen wel een kleine vorm dip. Afgelopen week werd er door een tegendoelpunt in de 89e minuut gelijk gespeeld tegen Brighton. Daarvoor verloor West Ham United twee wedstrijden. Ondanks de laatste 3 mindere wedstrijden staat West Ham nog altijd op een knappe 4e plaats, maar bij een nederlaag kunnen ze door 4 ploegen bij- of ingehaald worden.

 

Chelsea verloor dit seizoen alleen nog maar van Manchester City, maar speelde in 2 van de laatste 4 wedstrijden 2 keer gelijk. De ploeg van Tuchel is al 8 wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League en om die reden voert Chelsea ook de ranglijst aan. De laatste 2 edities won Chelsea van The Hammers, maar van de laatste 4 edities waren dat ook de enige 2 wedstrijden waarin er punten werden behaald. Kan West Ham het Chelsea moeilijk maken in een Londense derby?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Chelsea is in 9 van haar laatste 10 duels het eerste team dat scoorde, in 4 van de laatste 5 onderlinge duels deed Chelsea dit ook
 • In 6 van de laatste 8 onderlinge duels zagen we minder dan 2.5 doelpunten

 

WOLVERHAMPTON VS. LIVERPOOL: ZATERDAG 4 DECEMBER OM 16:00

 

De nummer 3 Liverpool moet winnen van Wolverhampton om in achtervolging te blijven op Manchester City en Chelsea. Afgelopen week droogde Liverpool stadsrivaal Everton af, want het won op Goodinson Park met maar liefst 1-4. Liverpool verloor dit seizoen alleen nog maar van West Ham United en is door 4 overwinningen op rij dichterbij Chelsea gekomen. Wolverhampton staat keurig aan de top van de middenmoot, maar wist slechts 1 van de laatste 4 wedstrijden te winnen. Kan Wolverhampton stuntten tegen het team in vorm?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • De laatste 5 onderlinge duels won Liverpool
 • De laatste 5 onderlinge duels scoorde Liverpool het eerste doelpunt én won het de eerste helft

 

WATFORD VS. MANCHESTER CITY: ZATERDAG 4 DECEMER OM 18:30

 

De nummer 2 van de Premier League gaat op bezoek bij de nummer 17 van de Premier League. City verloor als enige ploeg in de top 3 meer dan 1 wedstrijd. Ondanks dat staat City op de 2e plek met slechts 1 punt achterstand op Chelsea. City won afgelopen week dankzij 2 doelpunten in de eerste helft van Aston Villa waardoor de reeks van overwinningen is uitgebreid naar 4. Watford won slechts 1 van de laatste 5 wedstrijden en de andere 4 werden verloren. De club uit Watford staat 3 punten boven de degradatiezone, maar zal naar alle waarschijnlijkheid tegen een andere tegenstander broodnodige punten moeten pakken.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • De laatste 13 onderlinge duels won Manchester City
 • De laatste 3 onderlinge duels scoorde alleen Manchester City
 • De laatste 8 onderlinge duels zagen we meer dan 2.5 doelpunten

 

MANCHESTER UNITED VS. CRYSTAL PALACE: ZONDAG 5 DECEMBER OM 15:00

 

Manchester United won na 3 wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens in de Premier League. De grote man van de donderdagavond: Cristiano Ronaldo. De Portugees maakte zijn 800e en 801e doelpunt in zijn carrière en hielp daarmee United aan een knappe 3-2 overwinning tegen Arsenal. Aanstaande zondag wordt de eerste wedstrijd van de nieuwe trainer Ralf Rangnick. Een nieuw tijdperk staat op het punt van beginnen voor United. Crystal Palace staat op een voor hun doorsnee 11e plek. Opvallend: van de laatste 11 wedstrijden werd er 6 keer gelijk gespeeld.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • De laatste 4 edities wist United er maar 1 te winnen
 • Bij elk doelpunt dat Ronaldo weet te maken verstevigt hij zijn record van meeste doelpunten ooit gemaakt door een speler (nu 801)

 

EVERTON VS. LIVERPOOL: MAANDAG 6 DECEMBER OM 21:00

 

Het toetje van speelronde 15 van de Premier League wordt maandagavond gespeeld in Liverpool. Everton ontvangt Arsenal. Everton wist de laatste 8 wedstrijden niet te winnen (2G, 6V) en hierdoor staan de stoelpoten van Rafael Benitez op breken. Arsenal verloor voor het eerst sinds 5 wedstrijden weer eens van Manchester United en moet daardoor tijdelijk afhaken in de strijd om de bovenste plekken. Het gat naar de koploper bedraagt 10 punten. Kan Everton Arsenal opnieuw pijn doen en zo de baan van Benitez redden?

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Van de laatste 5 onderlinge duels won Arsenal er slechts 1
 • In de laatste 3 edities wist Arsenal het doel niet schoon te houden en was Everton het eerste team dat scoorde