De laatste wedstrijden in de groepsfases van de Europese competities zijn gespeeld. Nu gaat de focus van alle teams weer volledig op de competitie. In de Premier League wordt komend weekend volop gevoetbald. In dit artikel blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

 • Manchester City vs. Wolverhampton
 • Chelsea vs. Leeds United
 • Liverpool vs. Aston Villa
 • Norwich City vs. Manchester United

 

MANCHESTER CITY VS. WOLVERHAMPTON: ZATERDAG 11 DECEMBER OM 13:30

 

Manchester City verloor na 7 overwinningen afgelopen dinsdag weer eens. Dit was in de Champions League tegen RB Leipzig. Dit was te verwachten, want RB Leipzig moest nog terwijl City al groepswinnaar was. In de competitie staat City ook bovenaan. Met 35 punten staan ze 1 punt voor op Liverpool en 2 punten voor op Chelsea. De man in vorm? Bernardo Silva. De Portugees maakte 5 doelpunten in zijn laatste 5 wedstrijden.

 

Wolverhampton presteert ook niet onaardig. Wolves staat op een 8e plek met slechts 4 punten achterstand op nummer 5 Tottenham. Van de laatste 10 wedstrijden werd er maar 2 keer verloren, waaronder 1-0 tegen Liverpool. Wolverhampton kan hoop putten uit het verleden. In de laatste 5 onderlinge duels won Wolverhampton namelijk 3 keer.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • In 5 van de laatste 7 onderlinge duels zagen we beide teams scoren
 • City won de laatste 5 wedstrijden in de Premier League, maar kreeg in de laatste 3 telkens 1 goal tegen

 

CHELSEA VS. LEEDS UNITED: ZATERDAG 11 DECEMBER OM 16:00

 

Nummer 3 Chelsea ontvangt nummer 15 Leeds United. The Blues speelde afgelopen week met 3-3 gelijk tegen Zenit, waardoor ze 2e zijn geworden in de groep van de Champions League. Chelsea begon ijzersterk aan de competitie en stond ook lang op de koppositie. Maar door een nederlaag tegen West Ham United en gelijke spelen tegen Manchester United en Burnley is Chelsea inmiddels voorbijgestreefd door Manchester City. Het goede nieuws voor Chelsea: Romelu Lukaku maakte afgelopen woensdag zijn rentree in de basis en was meteen trefzeker.

 

Leeds United staat er slecht voor in de Premier League. De ploeg van Marcelo Bielsa staat op de 15e plaats op de ranglijst. Toch werden de laatste paar wedstrijden punten behaald door Leeds. Leeds United verloor slechts 1 van de laatste 7 wedstrijden. Met 6 doelpunten is Raphinha dé man van Leeds.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Chelsea verloor de laatste 6 duels niet van Leeds United
 • In 6 van de laatste 9 onderlinge duels scoorde slechts 1 van de teams

 

LIVERPOOL VS. ASTON VILLA: ZATERDAG 11 DECEMBER OM 16:00

 

Liverpool is in bloedvorm. In de 23 wedstrijden die dit seizoen zijn gespeeld, werd slechts 1 duel verloren (3-2 van West Ham United). The Reds behaalde afgelopen dinsdag voor het eerst in de historie de volle punten in de groepsfase van de Champions League. In de Premier League staat Liverpool slechts 1 punt achter op koploper Manchester City. Liverpool heeft haar goede vorm grotendeels te danken aan Mo Salah. De Egyptenaar is dit seizoen in de Premier League al goed voor 13 doelpunten en 9 assists.

 

Aston Villa staat op de middelste plek in de Premier League. Na een reeks van 5 nederlagen won Aston Villa 3 van de laatste 4 wedstrijden. In de knappe 2-1 overwinning op Leicester City vorig weekend was centrale verdediger Ezri Konsa de man met 2 doelpunten.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • Aston Villa won op 4 oktober 2020 met maar liefst 7-2 van Liverpool
 • Van de laatste 8 onderlinge wedstrijden won Liverpool er 7

 

NORWICH CITY VS. MANCHESTER UNITED: ZATERDAG 11 DECEMBER OM 18:30

 

Norwich City staat samen met Newcastle en Burnley met 10 punten op de laatste plaats in de Premier League. Norwich won weliswaar 2 wedstrijden op rij, maar sinds toen werd er niet meer gewonnen door Norwich.

 

Manchester United heeft de eerste wedstrijd onder Ralf Rangnick in de Premier League gewonnen en naar alle verwachtingen zal de wedstrijd tegen Norwich City ook geen problemen gaan opleveren voor The Red Devils. Manchester United is inmiddels in de laatste 5 wedstrijden ongeslagen, waaronder een 1-1 tegen Chelsea en een 3-2 overwinning op Arsenal. Manchester United staat nog altijd maar 3 punten achter op nummer 4 West Ham United. Zaak nu voor United om de weg naar boven te blijven volgen.

 

Speel Slimmer feiten:

 

 • De laatste 4 onderlinge duels ging Manchester United er met de winst vandoor
 • De laatste 9 onderlinge duels kreeg Norwich minimaal 1 doelpunt tegen, waarvan 7 keer minimaal 2 doelpunten