De Engelse teams hebben een druk schema en spelen deze maand bijna elke week 3 wedstrijden. Maar het probleem is corona. Er zijn maar 5 wedstrijden over van de 10 die normaliter gespeeld zouden worden. Ondanks dat blikken we toch vooruit op een aantal wedstrijden:

 

  • Wolverhampton vs. Chelsea
  • Newcastle United vs. Manchester City
  • Tottenham vs. Liverpool

 

WOLVERHAMPTON VS. CHELSEA: ZONDAG 19 DECEMBER OM 15:00

 

Wolverhampton won slechts 3 van de 14 Premier League ontmoetingen met Chelsea (2G, 9V). Deze 3 overwinningen kwamen allemaal in thuiswedstrijden (2011, 2018 en 2020). De thuiswedstrijden die Wolves dit seizoen heeft gespeeld hebben de minste doelpunten (12) dan alle andere Premier League clubs. Daarbij is Wolves dan ook de club in de Premier League die de minste thuisdoelpunten heeft gemaakt.

 

Chelsea kreeg de laatste 5 wedstrijden in de Premier League minimaal één tegendoelpunt, dit is de langste reeks zonder clean sheets onder Tuchel en de langste reeks sinds januari/februari 2020 (toen 6 onder Frank Lampard). Mason Mount scoorde in alle 4 zijn laatste Premier League duels voor Chelsea. De laatste speler die minimaal 5 wedstrijden op rij scoorde was Frank Lampard tussen april en augustus 2010.

 

 

NEWCASTLE UNITED VS. MANCHESTER CITY: ZONDAG 19 DECEMBER OM 15:15

 

Newcastle United won slechts een van haar laatste 27 Premier League duels tegen Manchester City (4G, 22V). Newcastle United won haar eerste thuiswedstrijd dit seizoen van Burnley de vorige thuiswedstrijd. Sinds december 2019 is Newcastle er niet in geslaagd om opeenvolgende thuiswedstrijden te winnen in de Premier League.

 

Manchester City heeft dit kalenderjaar maar liefst 33 wedstrijden gewonnen in de Premier League. Nog 1 overwinning te gaan en dan heeft City het record te pakken van meeste overwinningen in één kalenderjaar in de Premier League. De laatste 7 Premier League duels werden dan ook gewonnen door City, daarin scoorde ze 20 doelpunten en kregen ze er maar 3 tegen.

 

 

TOTTENHAM VS. LIVERPOOL: ZONDAG 19 DECEMBER OM 17:30

 

Tottenham hoopt zondag na de corona-uitbraak op het trainingscomplex de eerste wedstrijd sinds 3 weken geleden te spelen. Tottenham won slechts 1 van haar laatste 17 Premier League duels van Liverpool (4G, 12V), de laatste 6 werden allemaal verloren. Opvallend: Tottenham speelde in 18 thuiswedstrijden geen 1 keer gelijk (12G, 6V). Inclusief de huidige reeks heeft Tottenham in die 18 wedstrijden 3 keer een reeks gehad van 3 overwinningen op rij.

 

Liverpool verloor haar eerste Premier League wedstrijd de vorige keer in een uitwedstrijd in Londen. Er werd toen met 3-2 verloren van West Ham United. Liverpool verloor sinds 2015 geen opeenvolgende wedstrijden op bezoek in de hoofdstad. Liverpool scoorde in haar laatste 26 uitduels, de langste reeks in de rijke historie van de club.