Premier League speelronde 19

 

Terwijl wij Nederlanders 2e Kerstdag vieren, wordt er volop gevoetbald in Engeland. Corona neemt wel langzaam de overhand in Engeland, waardoor Liverpool vs. Leeds United en Wolverhampton vs. Watford zijn afgelast. Maar gelukkig zijn er nog veel andere potjes in de Premier League. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de volgende wedstrijden:

 

  • Manchester City vs. Leicester City
  • Tottenham vs. Crystal Palace
  • Aston Villa vs. Chelsea

 

Bij Kerst horen cadeautjes. Daarom hebben wij speciale voor onze spelers een €5 Free Bet klaar staan voor de speelronde van de Premier League op Boxing Day. Klik op de button om je Free Bet te claimen! Deze is geldig vanaf zondag 26 december 09:00 uur. 

 

 

MANCHESTER CITY VS. LEICESTER CITY: ZONDAG 26 DECEMBER OM 16:00

 

Het mooiste affiche wordt gespeeld in Manchester. Oud-kampioen Leicester komt op bezoek bij de regerend kampioen Manchester City. Daarom pakt BetCity.nl uit met een €5 Free Bet speciaal voor deze wedstrijd. Hoe kan je deze krijgen? Dat lees je hier.

De Citizens staan er na een mindere start van het seizoen inmiddels weer fantastisch voor met de koppositie in de Premier League. Ook voor Leicester City hoeft Man City niet bang te zijn. 8 van de laatste 10 duels werden namelijk gewonnen, waaronder een 1-0 overwinning eerder dit seizoen. Daarnaast presteert Manchester City altijd goed op Boxing Day (2e Kerstdag) in eigen huis. Van de laatste 8 duels werden er 6 gewonnen en 2 gelijkgespeeld.

 

Leicester City presteert juist slecht op Boxing Day. Zo verloren The Foxes maar liefst 8 van de laatste 11 wedstrijden die gespeeld werden, er werd maar 1 keer gewonnen op Boxing Day. Dit was dan toevallig wel tegen Manchester City in seizoen 2018/19. Spits van Leicester Jamie Vardy is een angstgegner van Manchester City. De spits maakte al 8 doelpunten tegen Manchester City waaronder 2 keer een hattrick. Alleen Wayne Rooney (9) en Alan Shearer (11) scoorde meer doelpunten tegen Manchester City. Kan Jamie Vardy Man City opnieuw pijn doen?

 

 

TOTTENHAM VS. CRYSTAL PALACE: ZONDAG 26 DECEMBER OM 16:00

 

Eén van de velen Londense Derby’s in de Premier League is er eentje tussen Tottenham en Crystal Palace. De Spurs kende een dramatische start van de competitie waarna de trainer werd ontslagen. Conte werd aangesteld als nieuwe trainer en zorgde meteen voor resultaat bij de club uit Groot-Londen. Zo scoorde Tottenham 9 doelpunten in de laatste 4 Premier League duels. Dat zijn er evenveel als in de eerste 11 wedstrijden van de Premier League. Tottenham kan terugkijken op goede Boxing Days. In de laatste 14 wedstrijden werd er namelijk niet verloren door de Spurs (11W, 3G).

 

Crystal Palace is ook op schot, in de Londense Derby’s. Palace scoorde 7 doelpunten in haar laatste 3 Londense Derby’s, dat zijn er evenveel als de 10 voorgaande Derby’s. De resultaten op Boxing Day vallen wel tegen voor de ploeg uit Zuid-Londen. Maar 1 van de laatste 6 wedstrijden op Boxing Day werd gewonnen.

 

 

ASTON VILLA VS. CHELSEA: ZONDAG 26 DECEMBER OM 18:30

 

Nummer 3 Chelsea komt op bezoek bij nummer 10 Aston Villa. De ploeg uit Birmingham won haar laatste 3 wedstrijden op Boxing Day en won vorig seizoen in de thuiswedstrijd met 2-1 van Chelsea. Ze staan dan wel in de middenmoot van de Premier League, maar zullen met vertrouwen de wedstrijd tegen Chelsea in gaan.

 

Chelsea verloor haar laatste 2 duels op Boxing Day, 2-0 tegen Southampton en 3-1 tegen Arsenal. De laatste keer dat Chelsea 3 wedstrijden op rij op Boxing Day verloor was tussen 1912 en 1914. De laatste 2 wedstrijden in de Premier League speelde de ploeg uit Londen gelijk. Hierdoor zijn ze afgezakt naar een 3e plaats op de ranglijst met 6 punten achterstand op koploper Manchester City.